| 
 
 
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10454 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006 
3,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Elma
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 limon
 
Aldığı kadar un
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı çiçekyağı
 
 
Elmalar rendelenip bir su bardağı şeker ile pişirilip soğutulur.
 
Bir kapta zeytinyağı, çiçekyağı ve yoğurt çırpılır. Bir limonun suyuna karbonat ilave edip un da eklenerek çok sert olmayacak bir hamur hazırlanır. Hamurdan bir parça koparıp iki el arasında yuvarlayıp bastırıp yarısına hazırlanan elmalı içten koyarak kapatılır. Bu şekilde hazırlanan pastalar yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilip üzerine pudra şekeri elenir.
 
 
Not: Pudra şekeri hazırlanırken blenderiniz yoksa toz şekeri demir havanda döverek de pudra şekeri elde edebilirsiniz.
 
 
 ML® Bakara için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64955 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
2,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet elma
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
4 su bardağı un
 
125 gr. margarin
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı karbonat
 
 
Elmaları rendeleyin, tarçın ve toz şekerle karıştırın. Erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Bir kalıbı yağlayıp un serpin, hamuru döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayın. Orta ısıda pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 12.01.2016
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
alarm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87648 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013 
2,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1 Paket yumuşamış margarin 
 
½ su bardağı şeker 
 
1su bardağı yoğurt
 
2 yumurta
 
1 paket kabarma tozu
 
2 paket vanilya
 
Alabildiği kadar un
 
İÇİ:
 
3 tane elma 
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Öncelikle margarin ve şeker yoğrulur, diğer malzemeler eklenir. 10-15 dakika dinlendirilir. Merdane ile açılır, üçgen kesilir. Pişirilen elmalı içten konularak. Sigara böreği gibi sarılır. 170 derece fırında pişirilir.fırından çıkınca pudra şekeri eklenir.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
Soner Yenier 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94813 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013 
2,250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet elma
 
1 çay kaşığı pudra
 
1 paket margarin
 
1 adet kabartma tozu
 
1 adet vanilya
 
3 kaşık toz şeker
 
2 bardak un
 
100 gr ceviz veya fındık
 
 
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun.
 
Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
 
Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
 
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110701 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015 
3,081 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
Yarım paket margarin (125 gr)
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
Kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un.
 
İçi için:
 
4 adet elma
 
6 çorba kaşığı toz şeker
 
1 kahve fincanı dolusu ince kıyılmış ceviz içi
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Yoğurt, sıvıyağ ve margarin karıştırma kabına alınır. Üzerine biraz un ve unun da üzerine kabartma tozu eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilinciye kadar un eklenerek yoğurulur. İyice özleşince bir süre dinlendirilir.
 
Elmalar rendenin iri tarafıyla rendelenir, bir tavaya alınarak ateşe oturtulur, biraz sulanana kadar kavrulur. Biraz sulanınca üzerine 6 çorba kaşığı toz şekeri ilave edilerek kavrulmaya devam edilir, üzerine kıyılmış ceviz içi, yarım çay kaşığı tarçın eklenir. Bir süre daha beraberce karıştırıldıktan sonra ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
 
Dinlenmiş hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, beze yapılır, toplam 15 beze meydana getirilir. Her beze elle çay tabağı büyüklüğünde açılır. Elmalı iç açılan hamurların ortalarına bölüştürülür.
 
İçler hamurun ortasında uzunlamasına yayılır, iki tarafı kaldırılarak yukarıda birleştirlir, açılmaması için biraz bastırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 
Bütün hamurlar hazırlanınca, tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına sürülür. Pastalar pembeleşene kadar pişirilir, pastalar sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpilir.
 
Pudra şekerinin pasta ile bütünleşmesi için bir süre bekletilir. Servis tabağına aldıktan sonra servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
hicran selin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118705 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2016 
1,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sema Saydam
 
 
3 yumurta
 
15 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
2 bardak un
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet limon rendesi
 
3 adet elma
 
1 su bardağı meyve suyu
 
1 kaşık nişasta
 
 
Yumurta, şeker, yağ, yoğurt ve vanilyayı çırp. Kabartma tozu ve unu ilave et karıştır. Kıvamına gelince dövülmüş ceviz içi ve limon kabuğunu karıştır. Yağlanmış tepsiye dök. Elmaları soy önce dörde böl sonra parçaları 5 e böl. Yan yan sıralayarak kek hamurunun üzerine diz. Üzerine tarçın serp üzeri kızarıncaya kadar pişir. Kek fırında pişerken meyve suyu ve nişastayı kısık ateşte pişirip soğutalım. Soğuk kekin üzerine meyveli sosu dökelim.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125113 
Gönderme Tarihi: 06.May.2017 
1,589 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
1 yumurta
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Alabildiği kadar un
 
İç harcı için;
 
3 yemek kaşığı şeker
 
3 elma
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
 
Elmaları soyup rendeleyelim. Kısık ateşte rendelediğimiz elmaları, şekeri ve tarçını orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
 
Sonra bütün malzemeleri yumuşak bir hamur elde edecek şekilde karıştıralım ve biraz yoğuralım. Hamurdan küçük bezeler alarak elimizle açalım. İçine harcımızı koyup rulo şeklinde yuvarlayalıp 200 derece finnda üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra süsleme amacıyla pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
hacı karagöz 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 07.08.2020 
Mesajlar: 2 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152512 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020 
476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket (250 gram) tereyağı
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
4 - 4.5 su bardağı un
 
İçi için:
 
3 adet tatlı elma
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
İç harcı için, elmaların kabukları soyup rendelenir. Elmaları tavaya alıp ocağı açın. Üzerine şekeri ekleyip elmalar sulanıp tekrar suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Elmalar pişince ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın. Elmalı iç harcı soğurken hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Daha sonra hamurun yaklaşık yarısını merdane ile açın. Daire kesme aparatı veya bir bardak yardımı ile hamuru daireler şeklinde kesin. Ortalarına elmalı harçtan bolca yerleştirip hamurları D şeklinde kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dk, üzerleri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin ve pembeleşince fırından alın. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161710 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2021 
579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elmalı harç için:
 
4-5 adet elma
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 adet limonun suyu
 
1-2 çorba kaşığı toz şeker
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
 
Hamur için:
 
3 su bardağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağından bir çorba kaşığı eksik toz şeker
 
1 paket margarin (250 gram)
 
Krema için:
 
3 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
500 gram süzme yoğurt
 
1 paket vanilyalı puding
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
 
Elmalı harç için elmaların kabuklarını temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağında 2-3 dakika soteleyip, limon suyu, toz şeker, tarçın ve kuşüzümü ilave edip sotelemeye devam edin. Soğumaya bırakın. 2 Hamur için 3 su bardağı un, toz şeker ve margarini tane tane dökülene dek yoğurun. Hamurun 3/4'ünü yağlanmış orta boy yuvarlak tart kalıbının tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru 2 çorba kaşığı un ile karıştırıp, minik hamur topları olana dek karıştırmaya devam edin. Daha sonra kullanılmak üzere kenara alın. Elmalı harcı hamurun üzerine yayın. 3 Krema için yumurtaların akını ve sarılarını ayırın. Yumurta akını vanilya ile birlikte kabarana dek çırpın. Ayrı bir yerde yoğurt, puding ve toz şekeri karıştırın. Yumurta akı karışımı ile yoğurtlu karışımı yavaş yavaş birbirine karıştırın. Bu karışımı elmalı harcın üzerine yayın. Kenara ayırdığınız hamur kırıntılarını da yayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163787 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022 
410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı dolusu un
 
1 çay bardağı ile pudra şekeri
 
1 tane yumurta
 
1 çay bardağı ile yoğurt
 
200 gram kadar margarin
 
1 paket kadar kabartma tozu
 
1 pakette vanilya
 
Elmalı harcın hazırlanması için:
 
4 adet orta boy rendelenmiş elma
 
1 tatlı kaşığı ile tarçın
 
3 yemek kaşığı kadar toz şeker
 
Üzeri için:
 
3 yemek kaşığı ile pudra şekeri
 
 
Elmalı harcın hazırlanması için; rendelenmiş elma, toz şekeri ve tarçın ilavesiyle elmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
 
İyice soğuması için bir kenarda bekletin
 
Yumurta ve pudra şekerini oval bir kapta iyice karıştırın.
 
Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini yoğurdu, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ilave tüm malzemeyi kıvamına gelene kadar yoğurun.
 
Hazırlamış olduğun bu hamurun dörtte birini ayırarak ayrı bir yerde bekletin.
 
Geri kalan bölümünü unlanmış mutfak tezgâhının üstünde bir merdane ile 1- 2 cm. kalınlığında açın.
 
Açmış olduğunuz bu hamuru yuvarlak fırın tepsisine ya da tart kalıbına alın.
 
Hazırladığınız elmalı harcı eşit şekilde üzerine yayın.
 
Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ve mutfak tezgâhının üzerinde avucunuzun içinizle bastırmak süratiyle ince uzun çubuklar halinde açın.
 
Hamur parçalarından, elmalı pastanın üzerine kafes görüntüsünü verecek şekilde yerleştiriniz. Hamurların bağlantı noktalarına yapışmasını kolaylaştırmak için hafif bir şekilde bastırın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında Elmalı pastayı, 35 dakika kadar pişirin.
 
Ilındıktan sonra üstüne pudra şekeri eleyerek ve dilimleyin. Sevdiklerinizle ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Pasta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184469 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2025 
49 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
Aldığı kadar un (yaklaşık 3–3,5 su bardağı)
 
İç harcı için:
 
4 adet orta boy elma
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
İsteğe göre 1 avuç dövülmüş ceviz içi
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Elmaları rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, soğumaya bırakın.
 
Derin bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Kontrollü şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamurun yarısını taban için ayırın. Diğer yarısını üzerine rendelemek için buzluğa koyun. Taban hamurunu merdane ile açıp yağlanmış fırın tepsisine yayın.
 
Soğumuş elmalı harcı tabanın üzerine eşit şekilde yayın.
 
Buzlukta biraz sertleşen hamuru rendeleyin ve elmalı harcın üstüne serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
 
Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |