https://cook.com.tr
 
 
Un 4 Su Bardağı
 
Toz Şeker 0.75 Su Bardağı
 
Tarçın 1 Tatlı Kaşığı
 
Pudra Şekeri 1 Çorba Kaşığı
 
Yağlı İnek Sütü 8 Çorba Kaşığı
 
Yumurta 2 Adet
 
Margarin 75 Gram
 
Ekşi Elma yabani Elma 2 Adet
 
Yaş Maya (adet/küp) 1 Adet
 
Kuru Üzüm 100 Gram
 
 
Unun ortasını açıp tozşekeri ekleyin. Ilık Sütün yarısıyla 1 küp yaş mayayı (42 gr.) eritin ve una ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini kalan ılık sütle eritin. Başka bir kapta çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katıp hamur haline getirin. Hamuru sıcak bir yere alıp, üstünü nemli bir bezle örtün. Hacmi 2 kat artacak şekilde mayalandırın. 2 adet ekşi Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elma ve 100 gram kuru üzümü hamura ekleyip, 15 dakika daha mayalandırın.
 
2 kaşık yardımıyla hamurdan parçalar koparıp kızgın yağda kızartın.
 
Üzerine pudraşekeri ve tarçın serperek servis yapın.
 
 
 
  
 |