| 
 
 
 | 
Elmalı Hamurlar | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170589 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2023 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Un 4 Su Bardağı
 
Toz Şeker 0.75 Su Bardağı
 
Tarçın 1 Tatlı Kaşığı
 
Pudra Şekeri 1 Çorba Kaşığı
 
Yağlı İnek Sütü 8 Çorba Kaşığı
 
Yumurta 2 Adet
 
Margarin 75 Gram
 
Ekşi Elma yabani Elma 2 Adet
 
Yaş Maya (adet/küp) 1 Adet
 
Kuru Üzüm 100 Gram
 
 
Unun ortasını açıp tozşekeri ekleyin. Ilık Sütün yarısıyla 1 küp yaş mayayı (42 gr.) eritin ve una ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini kalan ılık sütle eritin. Başka bir kapta çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katıp hamur haline getirin. Hamuru sıcak bir yere alıp, üstünü nemli bir bezle örtün. Hacmi 2 kat artacak şekilde mayalandırın. 2 adet ekşi Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elma ve 100 gram kuru üzümü hamura ekleyip, 15 dakika daha mayalandırın.
 
2 kaşık yardımıyla hamurdan parçalar koparıp kızgın yağda kızartın.
 
Üzerine pudraşekeri ve tarçın serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Hamur | 
  | 
altın lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70993 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011 
1,812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg Elma
 
Biraz Limon Suyu
 
Biraz tarçın.karanfil
 
1.5 su bardağı Şeker
 
Yarım kilo un
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı Şeker
 
 
Unu ve margarini derin bir kapta iyice karıştırarak, birbirine yedirin. 1 su bardağı tozşeker ve tarçını ekleyin, iyice yoğurun. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Elmaları soyup, dilimleyin ve bir tencereye aktarın. Limon suyunu, bir miktar tarçın ve karanfili, tozşekeri ve elmaların kabuklarını ilave edin. Çok az su ekleyin. Elma dilimleri yumuşayana ve suyu çekene dek pişirin. Bu elmalı karışımı dikdörtgen şeklindeki büyük bir cam kalıba boşaltın. Kenarda dinlendirdiğiniz hamuru kalıbın büyüklüğünde açın. Ve elma dilimlerinin üzerine yayın, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |