| 
 
 
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
TATLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2005 
6,460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sertlerinden elmalar soyulup, keskin bir çakı ile sap taraflarından çekirdek yatakları çıkarıldıktan sonra, kestirilmiş hafif şeker şerbeti ile or ateşte yavaş yavaş kaynatınız. Elmalar pişince bir tabağa dizip soğuyunca, çekirdek deliklerine kaymak koyunuz, üzerine kalan şerbeti gezdiriniz.
 
 
 ML® Halkalı Elma için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2026 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
4,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ufak sulu Amasya elması
 
3 adet karanfil
 
3 kahve fincan toz şeker
 
100 gr kaymak
 
 
İyice yıkanıp, soyulan elmaların çekirdekleri bir kabak oyacağı yardımı ile elmaların şekli bozulmadan çıkarılır (elmalar bütün kalmalıdır). Elmaların ortasına yarım kahve fincanı şeker konularak iki parmak suda, ağır ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. Pişerken suyuna karanfil katılır. Soğuduktan sonra elmaların ortasına kaymak konularak servis yapılır.
 
 
 ML® Elmalı Hamur Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
ELMA TATLISI | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88976 
Gönderme Tarihi: 05.May.2013 
3,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
1 kg. golden elma
 
1 kutu kremşanti
 
150 gr. badem
 
3 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
 
 
Elmalar yıkanır, kaynar suda beş dakika kaynatılır. Hafif kaynayan elmaların kabukları soyulur, çöp kısmından bir parmak aşağıya kesilir.
 
Soyulmuş ve kesilmiş elmaların içleri güzelce temizlenir, içi iyice oyulur ve buzdolabında beklemeye bırakılır.
 
Diğer tarafta kremşanti ve badem (ince kıyılmış) karıştırılır.
 
Üç bardak şeker ve iki bardak su, 5-6 dakika kaynatılıp gıda boyasıyla karıştırılır.
 
Elmalar, dolaptan alınır, içleri oyulmuş şekilde bir tepsiye dizilir, üzerine boyalı şerbet dökülüp, 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
 
Soğuyunca içlerine bademli kremşanti doldurulup, çöpüyle kesilen parça üstüne kapak gibi kapatılıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Çetin Odak 
Deutsch MOD 
 
  
Kayıt: 27.06.2007 
Mesajlar: 729 Şehir: Tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100613 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014 
3,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet elma
 
6 çorba kaşığı şeker
 
6 adet karanfil
 
Yarım su bardağı su
 
50 gram ceviz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çorba kaşığı şeker
 
100 ml. krema
 
200 gram çikolata
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
6 tatlı kaşığı fındık
 
 
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını çıkarın. Tencereye dizin. Ortalarına 1 karanfil ve 1 çorba kaşığı şeker koyun. Suyu ilave edin. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca tabağa dizin. Ceviz, tarçın ve şekeri karıştırın. Elmaların ortalarına doldurun. Kremayı ısıtın. Kaynar kaynamaz ateşten alın. Çikolata ve tereyağını katıp karıştırın. Elmaların üstüne paylaştırın. Fındığı serpin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Sena Tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134878 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018 
726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çocuklar için Yemek Pişirmek
 
Avustralya Sağlık Bakanlığı
 
 
Turtalık elma konserve
 
Tarçın
 
Yumurta
 
Toz şeker
 
Kepekli kabaran un
 
Az yağlı süt
 
Su
 
 
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 
 
Elmaları fırına dayanıklı büyük bir fırın tepsisine yayın. 
 
Tarçını elmaların üstüne eşit şekilde püskürtün. 
 
Yumurtaları ve şekeri koyulaşıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 
 
Unu, sütü ve suyu yumurta ile karıştırın. 
 
Un ve yumurta karışımını eşit miktarda elmanın üzerine dökün. 
 
180 deredeki fırında 20 dakika pişirin. Tatlı hazır olduğunda üstü, altın sarısı gibi olacaktır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
fondip 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152256 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2020 
386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet orta boy elma
 
10 yemek kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı vişne suyu
 
Krem şanti
 
Ceviz
 
 
Elmaları soyup ortalarındaki çekirdekli kısımları çıkarın.
 
Hepsini geniş bir tencereye yerleştirip göbeklerine birer kaşık şeker koyun.
 
Vişne suyunu da tencereye ekleyin.
 
Kaynamaya başladığında altını kısıp kapağını kapatın.
 
Elmalar piştiğinde altını kapatıp kapağı kapalı halde ılınmasını bekleyin.
 
Tabaklara aldığınız elmaların üzerine krem şanti sıkıp ceviz parçaları ekleyin.
 
Son olarak tatlının suyundan gezdirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162878 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
9 adet elma
 
18 çorba kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
3-4 adet karanfil
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Yarım su bardağı kuru üzüm
 
Krema için:
 
1 litre süt
 
1 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 paket vanilin
 
1 çorba kaşığı yağ
 
 
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyarak çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizip üzerine su ve karanfili ilave edin. Elmalar yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tarçın, dövülmüş ceviz ve kuru üzümü karıştırın. Elmaların ortalarına bu karışımı pay edin. Diğer taraftan krema için sütü bir tencereye alıp önce unu daha sonra buğday nişastasını azar azar ilave ederek sürekli karıştırın.
 
Toz şekeri ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilin ve yağ ekleyin. Krema ılındıktan sonra elmaların üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162969 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet elma
 
4 adet karanfil
 
6 çorba kaşığı tozşeker
 
Yarım çay bardağı su
 
Yarım çay kaşığı gıda boyası
 
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
 
Yarım adet ayva
 
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
 
 
Elmaların kabuklarını soyup ortasından çekirdeklerini çıkarın. Elmaların kenarlarına birer tane karanfil batırıp tencereye dizin. Üzerlerine 1'er çorba kaşığı tozşeker dökün. Yarım çay bardağı su koyup, elmaları yumuşayana dek pişirin. Bu arada küçük bir kapta yarım çay kaşığı gıda boyasını, mısır nişastasıyla karıştırın. Ocakta kaynatarak eritin. Sonrasında elmaların üzerine ilave edin. 3-5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, elmaları soğumaya bırakın. Diğer tarafta ayvayı rendeleyerek, kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin ve çok ağır ateşte pişmeye bırakın. indirmeye yakın, dövülmüş cevizi ekleyin. Sonrasında ocaktan indirip soğumaya bırakın. Elmaların içini ayvalı karışımla doldurup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169862 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Elma kuplar için:
 
8 adet yeşil elma (sert)
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
1 adet kabuk tarçın
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
 
2,5 su bardağı süt
 
25 g margarin
 
1 çay bardağı fındık kırığı
 
0,5 çay bardağı kuş üzümü
 
 
Elmaların kabuklarını soyup orta kısmını genişçe oyun.
 
Şeker, su ve kabuk tarçını geniş bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında elmaları sıralayın ve arada çevirerek 5-6 dakika kaynatın. Yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Elmalar suyunu çekip hafif karamelize olunca ocaktan alın. Tencereden alıp soğumaya bırakın.
 
Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığı ve kuş üzümünü ekleyin ve karıştırın.
 
Bu karışımı elmaların içine doldurarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tatlı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169872 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
4 adet kırmızı elma
 
0,5 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı su
 
1 - 2 adet kabuk tarçın
 
0,5 çay bardağı iri kırılmış ceviz
 
Crème Olé:
 
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
 
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Süslemek için:
 
3 - 4 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
 
Kalıp:
 
4 adet pişirme kabı (9x11x2,5 cm)
 
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş elma, toz şeker, su ve kabuk tarçınları bir tencereye alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan elmaları pişirme kaplarına paylaştırın. Cevizleri serpin ve üzerleri hafif pembeleşinceye kadar fırında pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Crème Olé'yi soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Kalıplardaki fırınlanmış elmaların üzerine paylaştırın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup sıkarak da paylaştırabilirsiniz. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Üzerlerini ceviz ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181849 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2025 
144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Harun Kolçak
 
 
8 küçük elma (tercihen Amasya)
 
8 çorba kaşığı tozşeker
 
Servis önerisi:
 
Krem şanti ve kiraz şekeri
 
 
Soyduğunuz ve oyucu ile çekirdeklerini çıkarttığınız elmaların içlerine birer kaşık şeker koyun.
 
Şekerler elma içinde sulanana kadar bekletin.
 
Daha sonra elmaları ara sıra çevirerek iyice pişirin.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183061 
Gönderme Tarihi: 16.May.2025 
80 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy elma
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı su
 
1 adet tarçın kabuğu
 
Süslemek için:
 
4 adet kiraz şekerlemesi
 
 
Elmaları soyup ortalarını çıkartın.
 
Tozşeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca elma ve tarçın kabuğunu ilave edin.
 
5 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
 
Şerbeti ile birlikte elmaları cam bir kaba boşaltın.
 
Üzerini alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
 
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp kiraz şekerlemesi ile süsleyin.
 
 
Not: İsteğe göre tozşekerin miktarını azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |