| 
 
 
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183061 
Gönderme Tarihi: 16.May.2025 
80 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy elma
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı su
 
1 adet tarçın kabuğu
 
Süslemek için:
 
4 adet kiraz şekerlemesi
 
 
Elmaları soyup ortalarını çıkartın.
 
Tozşeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca elma ve tarçın kabuğunu ilave edin.
 
5 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
 
Şerbeti ile birlikte elmaları cam bir kaba boşaltın.
 
Üzerini alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
 
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp kiraz şekerlemesi ile süsleyin.
 
 
Not: İsteğe göre tozşekerin miktarını azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181849 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2025 
144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Harun Kolçak
 
 
8 küçük elma (tercihen Amasya)
 
8 çorba kaşığı tozşeker
 
Servis önerisi:
 
Krem şanti ve kiraz şekeri
 
 
Soyduğunuz ve oyucu ile çekirdeklerini çıkarttığınız elmaların içlerine birer kaşık şeker koyun.
 
Şekerler elma içinde sulanana kadar bekletin.
 
Daha sonra elmaları ara sıra çevirerek iyice pişirin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tatlı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169872 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
4 adet kırmızı elma
 
0,5 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı su
 
1 - 2 adet kabuk tarçın
 
0,5 çay bardağı iri kırılmış ceviz
 
Crème Olé:
 
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
 
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Süslemek için:
 
3 - 4 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
 
Kalıp:
 
4 adet pişirme kabı (9x11x2,5 cm)
 
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş elma, toz şeker, su ve kabuk tarçınları bir tencereye alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan elmaları pişirme kaplarına paylaştırın. Cevizleri serpin ve üzerleri hafif pembeleşinceye kadar fırında pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Crème Olé'yi soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Kalıplardaki fırınlanmış elmaların üzerine paylaştırın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup sıkarak da paylaştırabilirsiniz. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Üzerlerini ceviz ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169862 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Elma kuplar için:
 
8 adet yeşil elma (sert)
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
1 adet kabuk tarçın
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
 
2,5 su bardağı süt
 
25 g margarin
 
1 çay bardağı fındık kırığı
 
0,5 çay bardağı kuş üzümü
 
 
Elmaların kabuklarını soyup orta kısmını genişçe oyun.
 
Şeker, su ve kabuk tarçını geniş bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında elmaları sıralayın ve arada çevirerek 5-6 dakika kaynatın. Yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Elmalar suyunu çekip hafif karamelize olunca ocaktan alın. Tencereden alıp soğumaya bırakın.
 
Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığı ve kuş üzümünü ekleyin ve karıştırın.
 
Bu karışımı elmaların içine doldurarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162969 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet elma
 
4 adet karanfil
 
6 çorba kaşığı tozşeker
 
Yarım çay bardağı su
 
Yarım çay kaşığı gıda boyası
 
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
 
Yarım adet ayva
 
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
 
 
Elmaların kabuklarını soyup ortasından çekirdeklerini çıkarın. Elmaların kenarlarına birer tane karanfil batırıp tencereye dizin. Üzerlerine 1'er çorba kaşığı tozşeker dökün. Yarım çay bardağı su koyup, elmaları yumuşayana dek pişirin. Bu arada küçük bir kapta yarım çay kaşığı gıda boyasını, mısır nişastasıyla karıştırın. Ocakta kaynatarak eritin. Sonrasında elmaların üzerine ilave edin. 3-5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, elmaları soğumaya bırakın. Diğer tarafta ayvayı rendeleyerek, kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin ve çok ağır ateşte pişmeye bırakın. indirmeye yakın, dövülmüş cevizi ekleyin. Sonrasında ocaktan indirip soğumaya bırakın. Elmaların içini ayvalı karışımla doldurup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162878 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
9 adet elma
 
18 çorba kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
3-4 adet karanfil
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Yarım su bardağı kuru üzüm
 
Krema için:
 
1 litre süt
 
1 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 paket vanilin
 
1 çorba kaşığı yağ
 
 
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyarak çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizip üzerine su ve karanfili ilave edin. Elmalar yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tarçın, dövülmüş ceviz ve kuru üzümü karıştırın. Elmaların ortalarına bu karışımı pay edin. Diğer taraftan krema için sütü bir tencereye alıp önce unu daha sonra buğday nişastasını azar azar ilave ederek sürekli karıştırın.
 
Toz şekeri ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilin ve yağ ekleyin. Krema ılındıktan sonra elmaların üzerine dökün. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
fondip 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152256 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2020 
386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet orta boy elma
 
10 yemek kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı vişne suyu
 
Krem şanti
 
Ceviz
 
 
Elmaları soyup ortalarındaki çekirdekli kısımları çıkarın.
 
Hepsini geniş bir tencereye yerleştirip göbeklerine birer kaşık şeker koyun.
 
Vişne suyunu da tencereye ekleyin.
 
Kaynamaya başladığında altını kısıp kapağını kapatın.
 
Elmalar piştiğinde altını kapatıp kapağı kapalı halde ılınmasını bekleyin.
 
Tabaklara aldığınız elmaların üzerine krem şanti sıkıp ceviz parçaları ekleyin.
 
Son olarak tatlının suyundan gezdirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Sena Tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134878 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018 
726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çocuklar için Yemek Pişirmek
 
Avustralya Sağlık Bakanlığı
 
 
Turtalık elma konserve
 
Tarçın
 
Yumurta
 
Toz şeker
 
Kepekli kabaran un
 
Az yağlı süt
 
Su
 
 
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 
 
Elmaları fırına dayanıklı büyük bir fırın tepsisine yayın. 
 
Tarçını elmaların üstüne eşit şekilde püskürtün. 
 
Yumurtaları ve şekeri koyulaşıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 
 
Unu, sütü ve suyu yumurta ile karıştırın. 
 
Un ve yumurta karışımını eşit miktarda elmanın üzerine dökün. 
 
180 deredeki fırında 20 dakika pişirin. Tatlı hazır olduğunda üstü, altın sarısı gibi olacaktır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
önem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124531 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017 
923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
4 adet yeşil elma
 
300 gr. toz şeker
 
Tarçın
 
Kaymak
 
 
Elmalar soyulduktan sonra ikiye bölünerek orta kısımları temizlenip fırın tepsisine dizilir. Elmaların orta kısımlarına şeker ve tarçın konularak pişirilir. Otomatik programda Elma seçilir
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
şirin şentürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107965 
Gönderme Tarihi: 29.May.2015 
1,644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yeşil sert elma
 
1 su bardağı şeker
 
1 adet kabuk tarçın
 
3-4 diş karanfil
 
2 su bardağı su
 
2 damla kırmız gıda boyası ya da 200 gram vişne
 
Üzeri için çırpılmış kremşanti
 
File Antep fıstığı
 
Kiraz şekerlemesi
 
 
Elmaları soyacakla soyun. İçini oyun ve altını kesip tencereye düz koyun. Üzerine şekeri, suyu, tarçını, karanfili ve gıda boyasını koyup kaynatın. Rengi dönen ve yumuşayan elmaları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken sıkma torbalıyla kremşanti sıkın, süsleyip ikram edin.
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Çetin Odak 
Deutsch MOD 
 
  
Kayıt: 27.06.2007 
Mesajlar: 729 Şehir: Tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100613 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014 
3,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet elma
 
6 çorba kaşığı şeker
 
6 adet karanfil
 
Yarım su bardağı su
 
50 gram ceviz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çorba kaşığı şeker
 
100 ml. krema
 
200 gram çikolata
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
6 tatlı kaşığı fındık
 
 
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını çıkarın. Tencereye dizin. Ortalarına 1 karanfil ve 1 çorba kaşığı şeker koyun. Suyu ilave edin. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca tabağa dizin. Ceviz, tarçın ve şekeri karıştırın. Elmaların ortalarına doldurun. Kremayı ısıtın. Kaynar kaynamaz ateşten alın. Çikolata ve tereyağını katıp karıştırın. Elmaların üstüne paylaştırın. Fındığı serpin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
ELMA TATLISI | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88976 
Gönderme Tarihi: 05.May.2013 
3,736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
1 kg. golden elma
 
1 kutu kremşanti
 
150 gr. badem
 
3 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
 
 
Elmalar yıkanır, kaynar suda beş dakika kaynatılır. Hafif kaynayan elmaların kabukları soyulur, çöp kısmından bir parmak aşağıya kesilir.
 
Soyulmuş ve kesilmiş elmaların içleri güzelce temizlenir, içi iyice oyulur ve buzdolabında beklemeye bırakılır.
 
Diğer tarafta kremşanti ve badem (ince kıyılmış) karıştırılır.
 
Üç bardak şeker ve iki bardak su, 5-6 dakika kaynatılıp gıda boyasıyla karıştırılır.
 
Elmalar, dolaptan alınır, içleri oyulmuş şekilde bir tepsiye dizilir, üzerine boyalı şerbet dökülüp, 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
 
Soğuyunca içlerine bademli kremşanti doldurulup, çöpüyle kesilen parça üstüne kapak gibi kapatılıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Gültaze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74534 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012 
4,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet elma
 
1 paket kremşanti
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
Yarım çay bardağı tarçın
 
1 paket çikolatalı gofret (parçalanmış)
 
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
 
Elmaları soyduktan sonra çekirdekli kısmını kabak oyar gibi çıkartın. Elmaları tencereye dizip üzerlerine suyu ve şekeri ilave edip pişirin. Gıda boyasını suya ekleyip karıştırın. Elmaları çevire çevire gıda boyasıyla iyice boyanmalarını sağlayın. Elmaların pişikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan elmaların çekirdeklerini çıkarttığınız boş kısımlarına gofret parçacıkları, dövülmüş ceviz içi, kremşanti ve tarçın karışımını doldurun.
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
Ünye'li 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72619 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012 
3,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet amasya elması
 
2 su bardağı toz şeker
 
4 adet karanfil
 
2 su bardağı su
 
1 adet limon
 
1 poşet krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
 
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartıp elmaları tencereye dizip pişirin. Üzerine toz şekeri, limon suyunu, karanfili, suyu koyup elmalar pişene kadar kaynatın. Elmalar pişince ocaktan alın ve ters çevirin. Şerbetin içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Soğuk sütle şantiyi köpürtün. Elmaların üzerine şantiyi sıkın. Servise alın.
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
sarı zeybek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67977 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011 
3,757 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 golden elma
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
2 yemek kaşığı portakal suyu
 
 
Elmaları dörde bölün, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye elmaları ve portakal suyunu orta ateşte 5 dakika kaynatıp şekeri ekleyin. 1-2 defa karıştırıp kapağını yine kapayın. Elmalar pişene kadar 15-20 dakika pişirin. Elmanın içinde az miktarda su kalmalıdır. Sonra bir süzgeçten yada püre makinasından geçirin. Tereyağını hafif kızartın ve içine ekleyin.
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
gündem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2011 
Mesajlar: 31
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66170 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011 
3,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta sarısı
 
1 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
Yarım limonun suyu
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
2 adet elma
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Yumurtaları tozşeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp, hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
balaban 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2009 
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65732 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011 
3,505 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet büyük boy elma
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
Kreması için:
 
1 kutu prem peynir
 
1 paket vanilya
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
 
Elmaları kabukları ve çekirdekli kısımlarıyla dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tozşekeri üzerine gezdirerek orta ısılı fırında kızarana dek pişirin. Krem peynir, vanilya ve tozşekeri, yumuşak bir krema elde edene kadar çırpın. Servis tabağına bir dilim elmayı koyun, üzerine krema sürüp, tekrar elma dilimi koyun. Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayarak servis yapın.
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
maganda 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.07.2011 
Mesajlar: 18
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65566 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011 
5,287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
7-8 kişilik
 
8 orta boy elma
 
1,5 su bardağı şeker
 
1/2 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1/2 su bardağı kuru üzüm
 
1/2 limon suyu
 
1 fiske kırmızı gıda boyası
 
1/2 elma (elmanın içi için)
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı süt
 
1 paket krem şanti
 
 
Elmaların çekirdek yataklarını kabak oyacağı yardımıyla oyarak çıkaralım, kabuklarını soyup dış kısımlarına kararmamaları için limon suyu sürelim. Bir kaba iri dövülmüş ceviz içini, tavla zarı iriliğinde doğranmış yarım elmayı, tarçını, kuru üzümü, şekerin yarısını ekleyip karıştıralım. Elmaların oyuklarını bu içle sıkıca doldurup yayvan bir tencereye dizelim. 1 fiske gıda boyasını 1 kahve fincanı suda eritip elmaların üzerine gezdirelim. Kalan şekeri elmanın üzerine gezdirelim. Tencerenin kapağını örtüp ağır ateşte, elmalar bıraktıkları suyu çekip yumuşayana dek pişirelim. Elmaları, servis tabağına alıp buzdolabında birkaç saat bekleterek soğutalım. Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Krem şantiyi krema pompası yardımıyla elmaların üzerine küçük topçuklar halinde sıkarak servis yapalım.
  
 | 
Elma Tatlısı | 
  | 
gümüş tas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2011 
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65288 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
3,934 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 adet elma
 
Yarım limon suyu
 
1 çay bardağı su
 
1 adet çubuk tarçın
 
Süslemek için:
 
Krem şanti
 
2 çorba kaşığı dövülmüş şamfıstığı
 
 
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. 5 dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın.
  
 | 
ELMA TATLISI | 
  | 
zeytuni 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64670 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011 
3,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
4 adet sert ve tatlı elma
 
1 adet limon
 
50 gram mısır nişastası
 
50 gram un
 
1 adet yumurta
 
Yeterince su
 
Yeterince tuz
 
Şurup İçin
 
2 su bardağı tozşeker
 
2 su bardağı su
 
Üzeri İçin:
 
Pudra şekeri
 
Tarçın
 
 
Elmaları iyice yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra, çekirdek kısımlarını oyacak yardımı ile çıkartalım.
 
1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keserek limonlu suyun içinde bekletelim.
 
1 .bardak suyu yumurta ile iyice çırpıp, 1/2 çay kaşığı tuzu, unu ve nişastayı ekleyerek, boza kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
 
Elmaları sudan çıkartıp bu karışıma bulayarak, kızgın sıvıyağda tersli yüzlü kızartalım.
 
Kızaran elma dilimlerini peçete üzerine çıkartıp fazla yağını alalım.
 
Soğuk şerbetin içine koyup 1-2 dakika beklettikten sonra, servis tabağına alalım.
 
Üzerine bol pudra şekeri ve tarçın serpip servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |