www.beypilic.com.tr
 
 
6 Kişilik
 
Göğüs Kıyması 1 kg
 
Patates    2 Adet
 
Havuç   2 Adet
 
Dere otu  5 - 6 Dal (İnce Kıyılmış)
 
Su  1,5 lt
 
Yoğurt       200 gr
 
Un 100 gr
 
Yumurta    1 Adet
 
Limon Suyu Yarım
 
Kıyma Harcının İçine:
 
Yumurta 1 Adet
 
Rende Soğan  
 
Beyaz Toz Biber  
 
Kırmızı Toz Biber  
 
Galeta unu 1 Çorba Kaşığı
 
Sarımsak 1 Diş
 
Haşlanmış Pirinç 200 gr / 1 Çay Bardağı                                     
 
 
Göğüs kıymasının içine harçtaki malzemeler ilave edildikten sonra yoğurulup 10 dakika bekletilir. Harcımız dinlenirken fındık büyüklüğünde patates ve havuçlar doğranıp ocakta kaynayan 1,5 litre suya ilave edilir, dinlenmiş olan harcımızı ceviz büyüklüğünde avucumuzda yuvarlayıp patates ve havuçlar pişmeye yakın ilave edilir. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta terbiye yapılıp kaynayan harcımıza kıvamlı bir şekilde ilave edilir, bir tutam kaynatılıp köpüğü alındıktan sonra ateşten alınır. İnce kıyılmış dereotu ile servis yapılır.
 
 
 
  
 |