| 
 
 
 | 
Ekşili Tavuk Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156383 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2021 
606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.beypilic.com.tr
 
 
6 Kişilik
 
Göğüs Kıyması 1 kg
 
Patates    2 Adet
 
Havuç   2 Adet
 
Dere otu  5 - 6 Dal (İnce Kıyılmış)
 
Su  1,5 lt
 
Yoğurt       200 gr
 
Un 100 gr
 
Yumurta    1 Adet
 
Limon Suyu Yarım
 
Kıyma Harcının İçine:
 
Yumurta 1 Adet
 
Rende Soğan  
 
Beyaz Toz Biber  
 
Kırmızı Toz Biber  
 
Galeta unu 1 Çorba Kaşığı
 
Sarımsak 1 Diş
 
Haşlanmış Pirinç 200 gr / 1 Çay Bardağı                                     
 
 
Göğüs kıymasının içine harçtaki malzemeler ilave edildikten sonra yoğurulup 10 dakika bekletilir. Harcımız dinlenirken fındık büyüklüğünde patates ve havuçlar doğranıp ocakta kaynayan 1,5 litre suya ilave edilir, dinlenmiş olan harcımızı ceviz büyüklüğünde avucumuzda yuvarlayıp patates ve havuçlar pişmeye yakın ilave edilir. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta terbiye yapılıp kaynayan harcımıza kıvamlı bir şekilde ilave edilir, bir tutam kaynatılıp köpüğü alındıktan sonra ateşten alınır. İnce kıyılmış dereotu ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ekşili Tavuk Köfte | 
  | 
doktrin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2009 
Mesajlar: 41 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37190 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2009 
2,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
400 gr tavuk kıyması
 
3 dilim bayat ekmek
 
1 küçük kuru soğan
 
1 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
1 çorba kaşığı un
 
1 limonun suyu
 
1 diş sarımsak
 
5 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Bayat ekmekleri ufalayın. Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Tavuk kıymasını bir kaba alıp kıyılmış soğan, maydanoz, ekmek içi, pirinç, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Karışımdan minik parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak top top köfteler hazırlayın. Bunları un serpilmiş bir tepside yuvarlayıp tencerede kaynamakta olan suya teker teker bırakın. Sarımsağı ezip limonsuyu ile karıştırın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber serpip köfteler pişinceye kadar kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |