6 dilim ekmek
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 çorba kaşığı irmik
Ekmek dilimlerini avucunuzda ovuşturarak ufalayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Süt ve yumurtayı iyice çırpın. Ekmekleri bu karışıma katın. Ekmekler sıvıyı iyice eminceye kadar bekletin. Daha sonra içine elenmiş un, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu katın. Çok sulu olursa iki çorba kaşığı irmik ilave edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin, sıvı yağda kızartın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 23.11.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc134078
Gönderme Tarihi: 14.May.2018
819 defa indirildi / yazdırıldı
4-5 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 kuru soğan
1-2 yaprak pırasa
1 havuç
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ
Soğanı pırasayı ince ince doğrayıp derin bir kaseye alalım üzerine havucu rendeleyelim. Bayat ekmek, un, yumurta, tuz, süt ve baharatları ekleyelim elimizle çok ezmeyecek şekilde yoğuralım. Tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım karışımdan kaşıkla alıp tavaya koyalım. Arkalı önlü iyice kızartalım ve servis tabağına alıp servis yapalım.