| 
 
 
 | 
Ekmek Köftesi | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc826 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006 
6,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bayat ekmek içi (ufalanmış)
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
1/2 çay bardağı kaşar
 
1 rendelenmiş soğan
 
1 çay bardağı mısır unu (galeta unu)
 
Bir demet maydanoz
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
 
Ufalanmış ekmekleri derin bir kaba koyun. Üzerine yumurta, soğan, maydanoz, peynir, yoğurt, un ve baharatları koyun ve yoğurun. 15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlatın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Ekmek Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Ekmek Köftesi | 
  | 
Siyah Lale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16322 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007 
2,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bayat ekmek
 
1 su bardağı su
 
100 gr sert beyaz peynir
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Kızartmak için sıvıyağ 
 
2 yumurta, 
 
tuz
 
 
Bayat ekmeği dilimleyip suyla ıslatın. Suyunu sıkarak ekmekleri bir kaba alın. Beyazpeyniri ufalayın. Tuz, yumurta ve peyniri ekmeğe ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Ekmek köftelerini kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Ekmek Köftesi | 
  | 
akbabuş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2011 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65320 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011 
3,041 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
6 dilim ekmek
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
2 çorba kaşığı irmik
 
 
Ekmek dilimlerini avucunuzda ovuşturarak ufalayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Süt ve yumurtayı iyice çırpın. Ekmekleri bu karışıma katın. Ekmekler sıvıyı iyice eminceye kadar bekletin. Daha sonra içine elenmiş un, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu katın. Çok sulu olursa iki çorba kaşığı irmik ilave edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin, sıvı yağda kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 23.11.2015
  
 | 
Ekmek Köftesi | 
  | 
derviş baba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95837 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2014 
2,139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 dilim bayat ekmek
 
1 demet taze soğan
 
1 demet dereotu
 
1 demet maydanoz
 
1 adet kırmızı közlenmiş biber
 
2 adet yumurta
 
200 gram rendelenmiş beyaz peynir
 
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
Kekik, kimyon, tuz, karabiber
 
2 çay bardağı galeta unu
 
 
Ekmekleri elinizle ufalayın ve kıyılmış yeşillikleri içine ekleyip harmanlayın. Yumurtaları, doğranmış biberi, rende peynirleri de ekleyip tıpkı köfte yoğurur gibi iyice elinizle yoğurun. Kıvama gelince de şekil verip, galeta ununa bulayıp, kızgın yağın içinde kızartıp servis yapın.
  
 | 
Ekmek Köftesi | 
  | 
Hacı Hasan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134078 
Gönderme Tarihi: 14.May.2018 
952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 dilim bayat ekmek
 
1 yumurta
 
1 kuru soğan
 
1-2 yaprak pırasa
 
1 havuç
 
1 çorba kaşığı un
 
Yarım çay bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Soğanı pırasayı ince ince doğrayıp derin bir kaseye alalım üzerine havucu rendeleyelim. Bayat ekmek, un, yumurta, tuz, süt ve baharatları ekleyelim elimizle çok ezmeyecek şekilde yoğuralım. Tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım karışımdan kaşıkla alıp tavaya koyalım. Arkalı önlü iyice kızartalım ve servis tabağına alıp servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Köftesi | 
  | 
hayri kapan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134416 
Gönderme Tarihi: 28.May.2018 
904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bayat ekmek
 
2 adet soğan
 
1 yumurta
 
1 tablet etsuyu
 
İsteğe bağlı maydanoz
 
Baharat
 
 
Ekmek bayat olmalı, değilse birkaç parçaya böldükten sonra biraz rüzgarda bekletin.
 
Ekmek suyun içersinde beklemeden ıslatılır. Suyu sıkılıp,derin bir kaba ufalanır.
 
Soğanlar küçük küçük doğranır yada rondodan geçirilir. (Soğan da sulu olmamalıdır).
 
Yumurta kırılır. Tablet etsuyu da rendelenir. Maydanozlar ince ince doğranır.
 
Nane, kekik, karabiber ilave edilebilir. Ama kimyon köftenin olmazsa olmazıdır. Tabii ki sevenler için.
 
Tuz konulmasa da olur, etsuyu tablet var. Hepsi karıştırılır ve yoğurulur. Uzun uzun ve normal köfteden biraz büyük şekil verilir.
 
İster kızgın yağda ister az yağlı bir tepsiye sıralı bir şekilde fırında pişirebilirsiniz. Fırında daha hafif oluyor.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |