Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Konserve Tarifleri > Dut Pestili (1 adet - 61,100 defa bakıldı)

Dut Pestili


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dut Pestili

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1117
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183241
Gönderme Tarihi: 28.May.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg dut (ya da kayısı, üzüm gibi tercih ettiğiniz başka bir meyve)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı bal veya pekmez (isteğe bağlı tatlandırmak için)
1 tatlı kaşığı nişasta (kıvam artırmak için, isteğe bağlı)

Dutları güzelce yıkayın ve saplarını ayıklayın.
Eğer üzüm veya kayısı gibi farklı bir meyve kullanıyorsanız, çekirdeklerini temizlemeyi unutmayın.
Temizlediğiniz meyveleri bir tencereye alın, üzerine 1 su bardağı su ekleyin.
Meyveler tamamen yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (Yaklaşık 15-20 dakika)
Pişen meyveleri blenderdan geçirerek püre haline getirin.
Eğer püre çok suluysa, bir tülbentten geçirerek fazla suyunu alabilirsiniz.
Püreye isteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı bal veya pekmez ekleyebilirsiniz.
Kıvamı yoğunlaştırmak için 1 tatlı kaşığı nişastayı az bir suyla açıp püreye katabilirsiniz.
Karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Püreyi ince bir tabaka halinde tepsiye yayın.
Ne kadar ince yayarsanız pestil o kadar çabuk kurur.
Pestili geleneksel yöntemle güneşte veya düşük ısıda (50-60°C) fırında kurutabilirsiniz.
Güneşte kurutma yapacaksanız üzerini ince bir tül ile örtün ve birkaç gün bekleyin.
Fırında kurutacaksanız 6-8 saat kadar pişirin, ara ara kontrol edin.
Kuruyan pestili dikkatlice yağlı kağıttan ayırın.
İstediğiniz boyutta keserek sarabilir veya rulo yapabilirsiniz.
Serin ve kuru bir yerde, hava almayan kaplarda uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz.







Dut Pestili Tarifleri Konserve Tarifleri



(1 adet Dut Pestili 61,100 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası