1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke (çıtır çıtır olması için)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5–3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şeker ve suyu kaynatın. 7-8 dakika sonra limon suyu ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerine çatal ucu veya pipet yardımıyla bastırarak düğme görüntüsü verin.
Yağı derin bir tavada ısıtın ve tatlıları altın rengi olana kadar kızartın.
Kızaran tatlıları sıcak sıcak soğuk şerbete atın. 2-3 dakika bekletip servis tabağına alın.

|