| 
 
| 
 
 
 | 
 
Düğme Tatlısı | 
 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4751 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
3,371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
125 gram margarin
 
2 su bardağı irmik
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 kahve fincanı soda
 
1 çay kaşığı vanilya
 
2 çorba kaşığı marmelat
 
2 çorba kaşığı badem
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 su bardağı su
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.
  
 | 
 
Düğme Tatlısı | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184084 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı sirke (çıtır çıtır olması için)
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2,5–3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Şeker ve suyu kaynatın. 7-8 dakika sonra limon suyu ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerine çatal ucu veya pipet yardımıyla bastırarak düğme görüntüsü verin.
 
Yağı derin bir tavada ısıtın ve tatlıları altın rengi olana kadar kızartın.
 
Kızaran tatlıları sıcak sıcak soğuk şerbete atın. 2-3 dakika bekletip servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Düğme Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |