| 
 | 
| DÖVME PİLAVI (Kahramanmaraş) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47039 Gönderme Tarihi: 10.Şub.2010
 4,350 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
 
 2 Kase dövme soğuk suya ıslanır. Biraz bekledikten sonra suyu dökülür ve yıkanır. Sonra 4 kase su kaynayınca tuz atılır, 2 kase dövme ilave edilir. Suyu çekince karabiber eklenir. Tavada yakılan 3 kaşık tereyağı pilavın üzerine dökülüp karıştırılır.
 
 
 | 
| Dövme Pilavı (Kahramanmaraş) | 
|  | Çay ve Sempati Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.08.2008
 Mesajlar: 20
 Şehir: Bodrum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72661 Gönderme Tarihi: 15.Şub.2012
 3,130 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı aşurelik buğday
 1 adet kuru soğan
 1 çay bardağı sıvıyağ
 6 su bardağı tavuk suyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 Üzeri için:
 1 dolu çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı karabiber
 
 Buğday akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ince kıyılmış kıyılmış soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine tavuk suyu, tuz ve suyu süzülmüş buğday konur. Buğday suyu çekene kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce yakılmış tereyağlı karabiber eklenir ve karıştırılır. Yarım saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.
 
 
 | 
| DÖĞME PİLAVI (Kahramanmaraş) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74449 Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012
 2,765 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kahramanmaraş Belediyesi
 
 2 Bardak Döğme
 Tereyağı
 Sıvıyağ
 Tuz
 
 Döğme ayıklanarak, pialv yapılmadan 2 saat kadar önce ıslatılır. Ayıklanmış ve ıslatılmış döğme yıkanarak temizlenir.
 Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ilave edilerek ısınması beklerin. Tencereye tuz, su ilave edilir, kaynatılır.
 emizlenen döğmeler tencereye bırakılır. Döğmelerin suyu çekilip, pilav kıvamına geldikten sonra ocak kapatılır.
 
 Not : Döğme pilavı diğer pilavlara göre biraz daha fazla su çeker.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |