|
DÖVME PİLAVI (Kahramanmaraş) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47039
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2010
4,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
2 Kase dövme soğuk suya ıslanır. Biraz bekledikten sonra suyu dökülür ve yıkanır. Sonra 4 kase su kaynayınca tuz atılır, 2 kase dövme ilave edilir. Suyu çekince karabiber eklenir. Tavada yakılan 3 kaşık tereyağı pilavın üzerine dökülüp karıştırılır.
|
Dövme Pilavı (Kahramanmaraş) |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc72661
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2012
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı aşurelik buğday
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Buğday akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ince kıyılmış kıyılmış soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine tavuk suyu, tuz ve suyu süzülmüş buğday konur. Buğday suyu çekene kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce yakılmış tereyağlı karabiber eklenir ve karıştırılır. Yarım saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.
|
DÖĞME PİLAVI (Kahramanmaraş) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74449
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012
2,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Belediyesi
2 Bardak Döğme
Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Döğme ayıklanarak, pialv yapılmadan 2 saat kadar önce ıslatılır. Ayıklanmış ve ıslatılmış döğme yıkanarak temizlenir.
Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ilave edilerek ısınması beklerin. Tencereye tuz, su ilave edilir, kaynatılır.
emizlenen döğmeler tencereye bırakılır. Döğmelerin suyu çekilip, pilav kıvamına geldikten sonra ocak kapatılır.
Not : Döğme pilavı diğer pilavlara göre biraz daha fazla su çeker.
|
|