| 
 
 
 | 
Domatesli Tavuk Göğsü | 
  | 
Bulaşık Makinesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24759 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008 
2,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğüs eti
 
6 adet domates
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
 
Tavukların kemiğini çıkartın. Az yağ ve tuzla karıştırın. Teflon tavada iyice pişirin. Domatesleri soyun, sarımsağı da ezip yağda kavurun ve tavukların üstüne dökün. Bol maydanozla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Domatesli Tavuk Göğsü | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7289 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2006 
2,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tavuk göğsü
 
15 gr. pul biber
 
60 gr. kurutulmuş domates
 
40 gr. salça
 
50 gr. galeta unu
 
250 gr. patlıcan
 
500 gr. orta boy domates
 
100 gr. soğan
 
30 ml. zeytinyağı
 
80 gr. roka
 
Karabiber
 
 
Tavukları tuz, biber ve pubiberle karıştırın. Derileri alta gelecek şekilde fırın tapsisine dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın. Kurutulmuş domatesleri küçük doğrayın ve salça, soğuk su, galeta unu, tuz ve biberle karıştırın. Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. 1 santimlik dilimlere doğrayın. Soğan ve patlıcanı sıcak yağda kavurup 100 ml. su ekleyin. Orta ateşte 6-8 dakika pişirin. Domatesleri katıp 3 dakika pişirin, tuz, karabiber serpin. Tavukları fırından çıkarın derili kısımlarına hazırladığınız salçadan sürün, 5 dakika daha kızartın. Rokaları patlıcanla karıştırın. Tavukları dilimlere kesin, sebzelerle berabersüsleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Domatesli Tavuk için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |