Önce domatesleri minik doğrayın.
Tavaya biraz sıvıyağ ekleyin. Ardından sarımsağı doğrayın ekleyin.
Kokusu çıkınca domatesleri ekleyin ve soteleyin.
Tuzunu ve şekerini ekleyin. Harmanladıktan sonra baharatlarını ekleyin.
Domates sosu makarnaya eklenmek için hazır.
½ Su bardağı zeytinyağı
4 Diş sarımsak
2 kutu doğranmış domates
1 Çay kaşığı kekik
100 gr kaşar
Zeytinyağını tavada biraz ısıtın, sarımsakları ezerek (ya da ince dilimleyerek) ekleyin ve doğranmış domatesleri de ilave ederek karışımı 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ve kekiği de isteğe göre ilave edin. Makarnanın üzerine dökülerek servis yapılır. Sos döküldükten sonra kaşarlar rendelenerek sosun üzerine ilave edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc62732
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2011
6,818 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı
Bütün malzemeyi orta boy bir tencereye koyup harlı ateşte kaynatınız.
Ateşin altını kısıp 25-30 dakika, suyunu çekip koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, baharat torbasını çıkarıp atınız. Sosu bir kaseye süzüp tadarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltıp, makarna ile birlikte servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc8523
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
7,807 defa indirildi / yazdırıldı
4 sap taze soğanı ince kesin. 2 domatesi blanşe edin ve küp kesin. 20 adet siyah zeytinin çekirdeğini çıkartın halka kesin. Malzemeleri 20 ml. zeytinyağında doğranmış fesleğen ile kavurup makarnayla servis edin.