https://cook.com.tr
 
 
Domates 5 Adet
 
Yoğurt 3 Çorba Kaşığı
 
Klasik Beyaz Peynir 1 Su Bardağı
 
Kırklareli Kaşar Peyniri 1 Kahve Fincanı
 
Mısır Unu 1 Çorba Kaşığı
 
Beyaz Soya Unu 4 Su Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Koyun Sütü 1 Kahve Fincanı
 
Yumurta 4 Adet
 
Margarin 200 Gram
 
Kabartma Tozu 0.25 Gram
 
 
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, 1 yumurtanın sarısı, 1 paket (25 gr.) hamur kabartma tozu, yoğurt ve bir tutam tuzu çukur bir kapta karıştırın. Unu ekleyip yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp, COOK Alüminyum folyoya sarıp, tercihen 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile açıp inceltin. Yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Çatalla birkaç yerinden delip, tartın üzerine uyacak şekilde, COOK yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. Kağıdın üzerine 1 avuç nohut yada kuru fasulye doldurup (ağırlık yapması için) önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sonra üzerindeki COOK yağlı pişirme kağıdı ve nohutları dışarı alıp, 10 dakika daha pişirin. Sonra tartı fırından alıp soğumaya bırakın.
 
Domatesleri halka şeklinde dilimleyip, çekirdekli kısımlarını temizleyin. Sütü ve 3 yumurtanın sarısını çukur bir kapta çırpma teli ile çırpın. Beyaz peynir, kaşar peynir, (ya da dolapta kalan çeşitli peynirler de olabilir) ve 1 çorba kaşığı mısır ununu da karışıma ilave edip karıştırın Hazırladığınız bu peynirli harcı tartın üzerine döküp yayın. Üzerine domates halkalarını boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına koyduktan sonra istenirse çörekotu ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 |