| 
 
| 
 
 
 | 
 
Domates ve Peynirli Tart | 
 
  | 
elvan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17493 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007 
2,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik Gerekli malzeme:
 
4 domates
 
6 çorba kaşığı galeta unu
 
250 gr tulum peyniri
 
4 diş sarımsak
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, 
 
karabiber, 
 
kekik
 
Hamur için:
 
1.5 kahve fincanı yumuşatılmış tereyağı, 
 
1.5 çay fincanı un 
 
4-5 çorba kaşığı çok soğuk su
 
 
Tereyağı, un ve soğuk suyu geniş bir kapta yoğurun. Hamur kıvamına gelince 15 dakika dinlendirin. Merdane ile inceltip 22 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin.
 
Sarımsakları ezin. Domatesleri ve peyniri dilimleyin. Derin bir kasede galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını karıştırın.
 
Hazırladığınız sarımsaklı karışımın yarısını tart hamjjrunun üzerine yayın. Üzerine peynir ve domates dilimlerini dizin. Kalan karışımı tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
Domatesli Peynirli Tart | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170557 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023 
299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Domates 5 Adet
 
Yoğurt 3 Çorba Kaşığı
 
Klasik Beyaz Peynir 1 Su Bardağı
 
Kırklareli Kaşar Peyniri 1 Kahve Fincanı
 
Mısır Unu 1 Çorba Kaşığı
 
Beyaz Soya Unu 4 Su Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Koyun Sütü 1 Kahve Fincanı
 
Yumurta 4 Adet
 
Margarin 200 Gram
 
Kabartma Tozu 0.25 Gram
 
 
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, 1 yumurtanın sarısı, 1 paket (25 gr.) hamur kabartma tozu, yoğurt ve bir tutam tuzu çukur bir kapta karıştırın. Unu ekleyip yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp, COOK Alüminyum folyoya sarıp, tercihen 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile açıp inceltin. Yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Çatalla birkaç yerinden delip, tartın üzerine uyacak şekilde, COOK yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. Kağıdın üzerine 1 avuç nohut yada kuru fasulye doldurup (ağırlık yapması için) önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sonra üzerindeki COOK yağlı pişirme kağıdı ve nohutları dışarı alıp, 10 dakika daha pişirin. Sonra tartı fırından alıp soğumaya bırakın.
 
Domatesleri halka şeklinde dilimleyip, çekirdekli kısımlarını temizleyin. Sütü ve 3 yumurtanın sarısını çukur bir kapta çırpma teli ile çırpın. Beyaz peynir, kaşar peynir, (ya da dolapta kalan çeşitli peynirler de olabilir) ve 1 çorba kaşığı mısır ununu da karışıma ilave edip karıştırın Hazırladığınız bu peynirli harcı tartın üzerine döküp yayın. Üzerine domates halkalarını boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına koyduktan sonra istenirse çörekotu ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Domates ve Peynirli Tart Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |