| 
 
 
 | 
Domates Garnitürü | 
  | 
buz kalıbı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52850 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010 
2,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
650 gram kadar domatesi, ayıklayarak yıkayınız ve doğrayınız. Bunları yeteri kadar tuz, biber, maydanoz ve soğanla pişirerek süzünüz. 50 gram tereyağının içine 35 gram un karıştırarak kavurunuz. Buna 150 gram et peltesi katarak domates suyu da ilâve etmek suretiyle beş dakika ateşte kaynatınız. Bundan sonra tekrar süzünüz. Sonra da tencereyi kıvılcımlı kül üzerine oturtunuz.
 
 
Not : Bu garnitür et yemekleri içindir.
 
 
 ML® Domates Garnitürü için tıklayın
 
  
 | 
Domates Garnitürü | 
  | 
Foçalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56335 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010 
2,140 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeterli mikdarda domates doğramalı. Biraz soğan, tuz, biber ve maydanozla kapaklı küçük tencerede diri olarak pişirmeli ve en son tereyağı katıp çilalamalıdır. Bütün et sebze ve kızartma çeşitlerinin yanında uygun bir garnitürdür.
  
 | 
Domates Garnitürü | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85177 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013 
1,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kişiye 1 adet orta boy domates hesap ederek dilim dilim kesip bir tabağa diziniz, üzerine zeytin yağı gezdirip en üstüne de kıyılmış maydanoz serperek servis yapınız.
  
 | 
Domates Garnitürü | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150153 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2020 
2,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet domates
 
1 adet taze soğanın yeşil tarafı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
 
Domatesin kabuklar soyulur, doğranır.
 
Taze soğanın yeşil kısmı ince ince doğranır.
 
Üzerine tuz, kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır.
 
En son üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Domates Garnitürü | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185504 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2025 
13 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet olgun domates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
Bir tutam taze nane (ince doğranmış)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber (isteğe bağlı)
 
 
Domatesleri rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın.
 
Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları ekleyip karıştırın.
 
Karışımı servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış nane serpin.
 
İsteğe bağlı olarak birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |