Kısa URL: https://ml.md/lc150153
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2020
2,016 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet domates
1 adet taze soğanın yeşil tarafı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Domatesin kabuklar soyulur, doğranır.
Taze soğanın yeşil kısmı ince ince doğranır.
Üzerine tuz, kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır.
En son üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc185504
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet olgun domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Bir tutam taze nane (ince doğranmış)
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Domatesleri rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın.
Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları ekleyip karıştırın.
Karışımı servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış nane serpin.
İsteğe bağlı olarak birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.