| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dizmana Böreği | 
 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4648 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
3,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 Adet Ekmek Hamuru
 
200 gr. Kiyma
 
1 Adet Sogan
 
1 Su Bardagi Yoğurt
 
1/2 Su Bardagi Siviyag
 
1 Yumurta
 
4 Adet Patates
 
1 Demet Maydanoz
 
Tuz, Karabiber
 
Üzerine : Hashas
 
 
Firin tepsisinin tabanina ve yanlarina bir firça yardimiyle margarin sürelim.
 
Un serpelim.
 
Ön hazirlik olarak patatesleri diri kalacak sekilde bol suda haslayalim.
 
Patatesler yari yariya pisince kabuklarini soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestigimiz soğani ve 200 gr. kiymayi birlikte yariyariya pisene dek kavuralim.
 
Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistiralim. Elimizi sivi yaga batirarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalim. Yuvarladiktan sonra elimizde çay tabagi büyüklügünde açalim. Ortasina patatesli içten bir miktar koyalim.
 
Kenarlarini toplayarak ortada birlestirelim.
 
Hamur topunu sivi yaga batirip çikararak, yaglanmis ve unlanmis tepsiye dizelim. Hamur toplarini tepsiyi siki siki dolduracak sekilde yerlestirelim.
 
Hamuru tekrar mayalanmasi için en az yarim saat oda sicakliginda bekletelim.
 
Yumurtayi, yarim su bardagi sivi yagi ve 1 su bardagi yogurdu bir kapta iyice karistiralim. Tepsiye dizdigimiz hamurlarin üzerine dökelim. Önceden isittigimiz 200 dereceli firinda böregin alti ve üstü kizarana dek pisirelim.
 
Ilindiktan sonra servis yapalim.
 
 
 
  
 | 
 
Dizmana (Göçmen Böreği) | 
 
  | 
hep 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.10.2014 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102288 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2014 
2,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gram magarin
 
1 çay bardağı ılık su
 
2 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 adet yaşmaya
 
1 yemek kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
ÜZERİ İÇİN:
 
1 yemek kaşığı Sana margarin
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
4 yemek kaşığı kaymak
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
 
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın.
 
1 saat ılık bir ortamda,üstünü örtüp mayalandırın.
 
Daha sonra hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın.
 
Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip,yağlanmış tepsiye dikine dizin.
 
Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
 
Daha sonra hamurun üzerine üç parmağınızla sıktırarak bastırın.
 
Yarım saat kadar dinlendirin.
 
Magarini eritin, kaymak, yumurta,s üt ve yoğurdu da ekleyip çırpın (bir kısmını ayırın).
 
Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın.
 
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkardığınız böreğin ilk sıcaklığı gidince ayırdığınız sosu üzerinde gezdirin.
 
Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dizmana Böreği Tarifleri Puf Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |