| 
 
 
 | 
Dizmana Böreği | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4648 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
3,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Adet Ekmek Hamuru
 
200 gr. Kiyma
 
1 Adet Sogan
 
1 Su Bardagi Yoğurt
 
1/2 Su Bardagi Siviyag
 
1 Yumurta
 
4 Adet Patates
 
1 Demet Maydanoz
 
Tuz, Karabiber
 
Üzerine : Hashas
 
 
Firin tepsisinin tabanina ve yanlarina bir firça yardimiyle margarin sürelim.
 
Un serpelim.
 
Ön hazirlik olarak patatesleri diri kalacak sekilde bol suda haslayalim.
 
Patatesler yari yariya pisince kabuklarini soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestigimiz soğani ve 200 gr. kiymayi birlikte yariyariya pisene dek kavuralim.
 
Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistiralim. Elimizi sivi yaga batirarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalim. Yuvarladiktan sonra elimizde çay tabagi büyüklügünde açalim. Ortasina patatesli içten bir miktar koyalim.
 
Kenarlarini toplayarak ortada birlestirelim.
 
Hamur topunu sivi yaga batirip çikararak, yaglanmis ve unlanmis tepsiye dizelim. Hamur toplarini tepsiyi siki siki dolduracak sekilde yerlestirelim.
 
Hamuru tekrar mayalanmasi için en az yarim saat oda sicakliginda bekletelim.
 
Yumurtayi, yarim su bardagi sivi yagi ve 1 su bardagi yogurdu bir kapta iyice karistiralim. Tepsiye dizdigimiz hamurlarin üzerine dökelim. Önceden isittigimiz 200 dereceli firinda böregin alti ve üstü kizarana dek pisirelim.
 
Ilindiktan sonra servis yapalim.
 
 
 
  
 | 
Dızmana (Göçmen Böreği) | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67673 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2011 
6,179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
2 adet ekmek hamuru (fırından alınan)
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
250 gr. beyaz peynir
 
2 adet haşlanmış patates (ezilmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı çörekotu
 
ÜSTÜ İÇİN:
 
1 yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Bir kapta beyaz peyniri, haşlanmış patatesi, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ve çörekotunu karıştırın. Ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp sıvıyağa batırın ve elle açın. Hazırlanan içten koyup yuvarlak bir top yapın ve yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer hamura da aynı işlemi tekrarlayın. Aralıksız olarak yan yana dizin. (Tepsi çiçek görünümünde oknalıdır). Bir kapta yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını çırpın ve tepsinin üzerine sürün. 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin. (Sıcak fırına koymayın birden kızarır içi çiğ kalıp hamur olur).
 
 
 ML® Dızmana için tıklayın 
 
ML® Dızmana (görsel)
 
  
 | 
Dizmana (Göçmen Böreği) | 
  | 
hep 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.10.2014 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102288 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2014 
2,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram magarin
 
1 çay bardağı ılık su
 
2 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 adet yaşmaya
 
1 yemek kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
ÜZERİ İÇİN:
 
1 yemek kaşığı Sana margarin
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
4 yemek kaşığı kaymak
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
 
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın.
 
1 saat ılık bir ortamda,üstünü örtüp mayalandırın.
 
Daha sonra hamurdan iri parçalar alıp rulo yapın.
 
Ruloyu 2-3 parmak uzunluğunda kesip,yağlanmış tepsiye dikine dizin.
 
Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
 
Daha sonra hamurun üzerine üç parmağınızla sıktırarak bastırın.
 
Yarım saat kadar dinlendirin.
 
Magarini eritin, kaymak, yumurta,s üt ve yoğurdu da ekleyip çırpın (bir kısmını ayırın).
 
Hamurun üzerine bu karışımı dökün ve yayın.
 
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkardığınız böreğin ilk sıcaklığı gidince ayırdığınız sosu üzerinde gezdirin.
 
Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |