Kısa URL: https://ml.md/lc135339
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2018
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet milföy hamuru
1 subardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yağ
Şerbet için:
6 çay bardağı su
5 çay bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un (açmak için)
Önce şerbeti tencerede koyup kaynatın ve soğumaya bırakın.
Oda ısısında beklemiş olan milföy hamurlarını tezgah un serpip açın, bir su bardağı ile yuvarlak kesin.
Dövülmüş cevizi içine koyup poğaça şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine eritilmiş soğutulmuş tereyağı ile yumurta sarısını çırpıp fırça ile tatlıların üzerine sürün.
Öncede ısıtılmış fırında 175 derecede 20-25 dk pişirin.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini verin, şerbeti çekince servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc135538
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2018
644 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı yumuşamış margarin
200 gr ceviz içi
100 gr çiğ badem
5 adet kuru incir
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Öncelikle iç malzemeyi hazırlamak için cevizi, çiğ bademi ve inciri mutfak robotunda kıyın. İçine 3 çorba kaşığı şekeri ve iyice yumuşatılmış margarini ekleyip macun kıvamında bir iç hazırlayın. Bu içi yuvarlak kestiğiniz milföy hamurlarının bir kenarına doldurup kapatın ve tepsiye sizin. Fırında 200 derecede 20 dakika kadar pişirin. 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ile elde ettiğimiz şerbeti 5 dakika kadar kaynatıp fırından çıkan tatlının üzerine az miktarda gezdirip soğumaya bırakın.