https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 2 Çorba Kaşığı
 
Sızma Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
 
Dereotu 0.5 Demet
 
Tatlı Kırmızıbiber 1 Çorba Kaşığı
 
Limon Suyu 0.5 Çay Bardağı
 
Havuç 1 Adet
 
Patates 4 Adet
 
Sarımsak 1 Diş
 
 
Patatesleri haşlayıp ezelim.
 
Havucu rendeleyelim.
 
Dereotlarını doğrayalım.
 
Patatesleri, havucu, dereotlarını, tuz, zeytinyağı, limonu karıştıralım.
 
COOK eldivenle (hazırladığımız toplar daha homojen oluyor) hazırladıgımız karısımdan ceviz büyüklüğünde aldıgımız parcayı top şekline getirip, ortasını parmağımızla çukurlaştırıyoruz.
 
Çukulaştırdıgımız kısma sarımsaklı yogurt koyuyoruz. Yoğurtların üstünü kırmızı pul biberle süslüyoruz. En üste dereotlarını yaprak olarak koyuyoruz.
 
Dikdörtgen borcamda daha şık duruyor. Dolaba koymadan COOK strec le kapatınız.
 
 
 
  
 |