| 
 
| 
 
 
 | 
 
Denizci Usulü Ton Balığı | 
 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47472 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2010 
2,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 kg ayıklanmış ton balığı
 
3 bardak su
 
Salçası:
 
10 gr un (1 tatlı kaşığı)
 
20 gr zeytinyağı (1/3 kahve fincanı)
 
350 gr balık suyu (1+1/4 bardak)
 
Yarım orta boy soğan
 
4 diş sarımsak
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet dereotu
 
1 tutam kırmızı acı biber
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 limon
 
 
Bir tencereye su ve tuz konarak kaynatılır. Kaynayınca, buna ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış ton balıkları atılır ve çok kuvvetli ateşte bir kaç dakika haşlanır. Delikli kepçe ile. süzüp alınarak bir tabağa konulur ve bir tarafa bırakılır.
 
Küçük bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı ile un konularak hafif ateşte yavaş yavaş, halloluncaya kadar kavrulur. Buna, hazırlanan balık suyu katılarak, salça koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra kaynatılır ve tuz ile, bir tarafa bırakılan balıklar buna ilâve edilerek ateşten indirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca bunlara rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydanoz ve dereotu, acı biber ve bir limonun suyu ilâve edilerek iyice kızartılır, sonra da servis yapılır.
  
 | 
 
Denizci Usulü Ton Balığı | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170359 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2023 
359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Ayçiçek Yağı 4 Çorba Kaşığı
 
Tam Buğday Unu 1 Tutam
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Defne Yaprağı 1 Adet
 
Karabiber 1 Tutam
 
Maydanoz 1 Demet
 
Tarçın 1 Tutam
 
Soğan 1 Adet
 
Ton Balığı 4 Dilim
 
 
Bir tavada sıvı yağı koyun, ince doğranmış soğanı ve maydanozu pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Ton balığı dilimlerini una bulayıp aynı tavaya atın.
 
Balıkların her iki yanını da kızartın, tuz ve karabiber ekleyin, defne yaprağını koyun, tarçını ilave edip, tavanın kapağını kapatın. orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin
 
Gerekirse bir miktar su ekleyebilirsiniz piştikten sonra balığı servis tabağına koyun.
 
Pişme suyunu üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Denizci Usulü Ton Balığı Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |