|
Deniz Ürünlü Pizza |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169445
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2022
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için:
1 çay bardağı su
Üzeri için:
200 g kalamar (dondurulmuş)
100 g ahtapot (dondurulmuş)
300 g somon balığı
3 - 4 adet defne yaprağı
3 - 4 çay kaşığı karabiber
15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
200 g kaşar peyniri
Çam fıstıklı sos:
1 - 2 dilim beyaz ekmek içi
0,5 çay bardağı çam fıstığı
1 - 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için:
1 - 2 dal adaçayı
1 - 2 dal biberiye
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)
Dondurulmuş kalamar ve ahtapotu çözdürün. Somon balığınının derisini ve kılçıklarını temizleyip kalamar, ahtapot ile birlikte zar şeklinde doğrayın ve derin bir tencereye alın, yarım su bardağı su ve defne yapraklarını ekleyip orta ateşte 5-10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp defne yapraklarını çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımın fazla suyunu süzün ve karabiber ekleyin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın.Fırını ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun.
Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.
Hamuru tepsiye yayın. Hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin ¾'ünü sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra deniz ürünlü karışımı ve zeytin dilimlerini yayın. Fırının orta katında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Çam fıstıklı sos
Ekmek içini, fıstıkları, sarımsağı küçük bir mutfak robotunda iyice öğütün veya havanda dövün. Daha sonra içerisine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin. Bir sos kabına alıp üzerini biberiye ve bir tutam kırmızı biber ile süsleyin.
Pizzayı fırından çıkartıp bekletmeden üzerini taze adaçayı ve biberiye yaprakları ile süsleyin. 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve çam fıstıklı sos ile servis yapın.
|
Deniz Ürünlü Pizza |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123681
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
951 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Mayalı hamur 160 gr
Deniz ürünleri kokteyli 40 gr
Peynir 60 gr
Cherry domates 60 gr
Domates salçası 20 gr
Ekşi krema 20 gr
Zeytin 15 gr
Tereyağı 15 gr
Tuz
Baharatlar
Deniz ürünleri defrost edin, yıkayın ve kevgire bırakın. Domatesleri ve zeytinleri halka halka kesin, peyniri iri rendeleyin.
Sos hazırlanışı: salçayı, ekşi krema, tuz ve baharat ile karıştırın ve homojen hale getirin. Hamuru 0,5 cmlik kalınlığında ince yufka haline getirin.
Yufka, pişiricinin ebatlarında olacaktır. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı sürün, içine hamur koyun ve sos dökün. Pizzanın üzerine deniz ürünleri, domatesleri, zeytinleri koyun ve peynir serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Deniz Ürünlü Pizza |
|
ilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc120363
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2016
983 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1,5 bardak un
Yarım bardak su
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yaş maya
Domates sos için:
200 gr. domates
2 kaşık sıvı yağ
5-6 dal fesleğen
2 diş sarımsak
2 dal taze kekik
Üzeri için:
2 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
7-8 dilim kalamar
2 dilim somon füme
1 kaşık ton balığı
Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırın domatesleri tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarmısakları ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın. Üzerine domates sos sürüp kaşar peyniri serpin. Ton balığı, kalamar dilimleri ve somon fümeyi dizin. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin. Servis yapın.
|
|