Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İtalyan Yemekleri > Deniz Mahsüllü Risotto (4 adet - 204,320 defa bakıldı)

Deniz Mahsüllü Risotto


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Deniz Ürünlü Risotto

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166909
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
227 defa indirildi / yazdırıldı




80 gram kalamar
100 gram ayıklanmış beyaz etli balık
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı risotto pirinci
6 adet kiraz domates
Yarım su bardağı beyaz sirke
1 su bardağı su
Fesleğen
Rendelenmiş parmesan peyniri
Karabiber

Sarımsakları minik minik doğrayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Tavaya tereyağı ve biraz zeytinyağı koyun. Yağ kızınca balıkları atın. Sonrasında domatesleri ilave edin. Yağlı tavada iyice özdeşleşinceye kadar kavurun. Ardından pirinci ekleyip bir kere daha karıştırıp, yarım su bardağı beyaz sirke ve 1 su bardağı su ilave edin. Son olarak üzerine karabiber serpip pişmeye bırakın. Risottoyu servis ederken parmesan peyniri ve fesleğen yaprağıyla süsleyin.


Deniz Ürünlü Risotto

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124010
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2017
1,942 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Arborio pirinç – 300 gr
Soğan – 50 gr
Domates – 25 gr
Bebek ahtapot – 50 gr
Kalamar – 50 gr
Ayıklanmış beyaz etli balık – 50 gr
Tereyağı – 30 gr
Sarımsak – 4 gr
Tavuk suyu – 300 ml
Sirke – 50 ml
Su – 50 ml
Zeytinyağı –20 ml
Tuz
Baharatlar

Domatesleri 0,5 cm’lik küpler şeklinde kesin. Sarımsağı bıçakla doğrayın.
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı, pirinç ve soğanı (kesmeden) koyun. Çalışma modunu KIZARTMA pişirme süresini 25 dk. olarak ayarlayın. “Başlat” tuşuna basın.
Hafiften karıştırarak kapağı kapatmadan pişirin. Programın bitmesinden 13 dk. önce sirke ve suyu döktükten sonra karıştırın.
Programın bitmesinden 11 dk. önce soğanı alın, tavuk suyunu ve zeytinyağı dökün.
Sonra deniz ürünlerini koyun, sarımsağı, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
Servis yapmadan önce domatesleri ekleyin.



Deniz Ürünlü Rizotto

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64022
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
3,113 defa indirildi / yazdırıldı




60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
250 gr (1+1/3 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş)
2+1/2 su bardağı balık suyu
1+1/4 su bardağı su
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
750 gr balık (haşlanmış ve ayıklanmış beyaz etli)
125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi

Büyük bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca pirinci koyup, sürekli karıştırarak 3 dakika kavurunuz. Balık suyunun 1 bardağını ve suyu ekleyiniz. Tuz ve biberin yarısı ile domates ve sarımsağı katıp, sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapayarak 20 dakika, pilav suyunu çekene kadar pişiriniz.
Bu arada, kalan 2 çorba kaşığı yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, tencereyi ateşten alınız. Un ile kalan tuz ve biberi katıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz bir bulamaç yapınız.
Yavaş yavaş, ayırdığmız 1+1/2 su bardağı balık suyu ve limon suyunu, sürekli karıştırarak katınız.
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, bulamacı sürekli karıştırarak 3 dakika, biraz koyulaşıp pürtüksüz olana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, sosun yarısını ısıtılmış bir sosluğa boşaltarak, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Tencereyi ateşe oturtup, balıkları içinde kalan sosa katınız. Sık sık karıştırarak 5 dakika pişirip, tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Pilavı ateşten alıp peynir rendesinin yarısını katınız. Pilavı kaşıkla ısıtılmış bir servis tabağına boşaltıp, üstüne öteki tenceredeki pişmiş deniz ürünlerini koyunuz. Kalan peynir rendesini küçük bir kaseye koyup, sosluktaki sosla birlikte, rizottonun yanında servis ediniz.

Not: Rizotto, pirinçle yapılan klasik bir İtalyan yemeğidir. İçine soğan, safran, jambon ya da rendelenmiş peynir eklenerek değişik biçimlerde hazırlanabilir. İtalya'da genellikle başlangıç yemeği olarak servis edilir; ama zengin harcından ötürü, öğle ya da akşam yemeklerinde baş yemek olarak da sunulabilir.


Deniz Mahsüllü Risotto

akide şekeri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc19437
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
8,989 defa indirildi / yazdırıldı




180 gr. pirinç
120 gr. kuru soğan
15 gr. sarımsak
120 gr. kalamar
120 gr. somon parça
120 gr. levrek
140 gr. domates sos
15 gr. tereyağı
16 yaprak fesleğen
12 cl. zeytinyağı
Tuz
karabiber

Soğan ve sarımsak kuşbaşı doğranır. Bir kap içerisinde zeytinyağı ile soğan, sarımsak ve fesleğen kavrulur. İçerisine pirinç ve kalamar ilave edilerek iki dakika daha kavrulur. Sonra domates sos, tuz, karabiber ve balık suyu ilave edilir. Kısık ateşte 20 daki kadar pişmesi beklenir. Risotto pirinci piştikten sonra ocaktan alınarak tereyağı ile karıştırılır. Somon, levrek, sarımsaklı yağda sotelenir. İçerisine yarım kepçe balık suyu ilave edilerek 4 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilerek daha önce hazırlanmış olan risotto pirincinin yanında servis edilir.






Deniz Mahsüllü Risotto Tarifleri İtalyan Yemekleri



(4 adet Deniz Mahsüllü Risotto 204,320 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort