|
|
Deniz Mahsüllü Risotto |
|
akide şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc19437
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
8,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
180 gr. pirinç
120 gr. kuru soğan
15 gr. sarımsak
120 gr. kalamar
120 gr. somon parça
120 gr. levrek
140 gr. domates sos
15 gr. tereyağı
16 yaprak fesleğen
12 cl. zeytinyağı
Tuz
karabiber
Soğan ve sarımsak kuşbaşı doğranır. Bir kap içerisinde zeytinyağı ile soğan, sarımsak ve fesleğen kavrulur. İçerisine pirinç ve kalamar ilave edilerek iki dakika daha kavrulur. Sonra domates sos, tuz, karabiber ve balık suyu ilave edilir. Kısık ateşte 20 daki kadar pişmesi beklenir. Risotto pirinci piştikten sonra ocaktan alınarak tereyağı ile karıştırılır. Somon, levrek, sarımsaklı yağda sotelenir. İçerisine yarım kepçe balık suyu ilave edilerek 4 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilerek daha önce hazırlanmış olan risotto pirincinin yanında servis edilir.
|
Deniz Ürünlü Rizotto |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64022
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
3,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
250 gr (1+1/3 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş)
2+1/2 su bardağı balık suyu
1+1/4 su bardağı su
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
750 gr balık (haşlanmış ve ayıklanmış beyaz etli)
125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
Büyük bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca pirinci koyup, sürekli karıştırarak 3 dakika kavurunuz. Balık suyunun 1 bardağını ve suyu ekleyiniz. Tuz ve biberin yarısı ile domates ve sarımsağı katıp, sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapayarak 20 dakika, pilav suyunu çekene kadar pişiriniz.
Bu arada, kalan 2 çorba kaşığı yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, tencereyi ateşten alınız. Un ile kalan tuz ve biberi katıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak, pürtüksüz bir bulamaç yapınız.
Yavaş yavaş, ayırdığmız 1+1/2 su bardağı balık suyu ve limon suyunu, sürekli karıştırarak katınız.
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, bulamacı sürekli karıştırarak 3 dakika, biraz koyulaşıp pürtüksüz olana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, sosun yarısını ısıtılmış bir sosluğa boşaltarak, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Tencereyi ateşe oturtup, balıkları içinde kalan sosa katınız. Sık sık karıştırarak 5 dakika pişirip, tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Pilavı ateşten alıp peynir rendesinin yarısını katınız. Pilavı kaşıkla ısıtılmış bir servis tabağına boşaltıp, üstüne öteki tenceredeki pişmiş deniz ürünlerini koyunuz. Kalan peynir rendesini küçük bir kaseye koyup, sosluktaki sosla birlikte, rizottonun yanında servis ediniz.
Not: Rizotto, pirinçle yapılan klasik bir İtalyan yemeğidir. İçine soğan, safran, jambon ya da rendelenmiş peynir eklenerek değişik biçimlerde hazırlanabilir. İtalya'da genellikle başlangıç yemeği olarak servis edilir; ama zengin harcından ötürü, öğle ya da akşam yemeklerinde baş yemek olarak da sunulabilir.
|
Deniz Ürünlü Risotto |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124010
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2017
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Arborio pirinç 300 gr
Soğan 50 gr
Domates 25 gr
Bebek ahtapot 50 gr
Kalamar 50 gr
Ayıklanmış beyaz etli balık 50 gr
Tereyağı 30 gr
Sarımsak 4 gr
Tavuk suyu 300 ml
Sirke 50 ml
Su 50 ml
Zeytinyağı 20 ml
Tuz
Baharatlar
Domatesleri 0,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Sarımsağı bıçakla doğrayın.
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı, pirinç ve soğanı (kesmeden) koyun. Çalışma modunu KIZARTMA pişirme süresini 25 dk. olarak ayarlayın. Başlat tuşuna basın.
Hafiften karıştırarak kapağı kapatmadan pişirin. Programın bitmesinden 13 dk. önce sirke ve suyu döktükten sonra karıştırın.
Programın bitmesinden 11 dk. önce soğanı alın, tavuk suyunu ve zeytinyağı dökün.
Sonra deniz ürünlerini koyun, sarımsağı, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
Servis yapmadan önce domatesleri ekleyin.
|
Deniz Ürünlü Risotto |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166909
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
80 gram kalamar
100 gram ayıklanmış beyaz etli balık
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı risotto pirinci
6 adet kiraz domates
Yarım su bardağı beyaz sirke
1 su bardağı su
Fesleğen
Rendelenmiş parmesan peyniri
Karabiber
Sarımsakları minik minik doğrayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Tavaya tereyağı ve biraz zeytinyağı koyun. Yağ kızınca balıkları atın. Sonrasında domatesleri ilave edin. Yağlı tavada iyice özdeşleşinceye kadar kavurun. Ardından pirinci ekleyip bir kere daha karıştırıp, yarım su bardağı beyaz sirke ve 1 su bardağı su ilave edin. Son olarak üzerine karabiber serpip pişmeye bırakın. Risottoyu servis ederken parmesan peyniri ve fesleğen yaprağıyla süsleyin.
|
|
Deniz Mahsüllü Risotto Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|