| 
 
| 
 
 
 | 
 
Dana Tas Kebabı | 
 
  | 
nazo can 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133944 
Gönderme Tarihi: 08.May.2018 
1,256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
 
1 çaybardağı sıvıyağ
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
3 diş sarmısak
 
1 orta boy soğan
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
 
 
Soğanlar ve sarmısaklar yemeklik doğranır, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye konur. Kuşbaşı doğranmış etler üzerine dökülür ve karıştırılır. Üzerine salça ve domates ilave edilir. En son baharat ilave edilir. İyice karıştırılır. Tencerenin ortasına toplanır ve büyük bir cam kase etlerin tamamını içine alacak şekilde kapatılır ve çok kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Etler suyunu saldığında tuz ilave edilir. Yemek suyunu çekene kadar pişirilir. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülür, düşük ısılı fırında 5-10 dakika bekletip, servise hazır hale getirilir. Servis patates püresi veya kızartması ile yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Dana Tas Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |