| 
 
 
 | 
Dana Tas Kebabı | 
  | 
nazo can 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133944 
Gönderme Tarihi: 08.May.2018 
1,256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
 
1 çaybardağı sıvıyağ
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
3 diş sarmısak
 
1 orta boy soğan
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
 
 
Soğanlar ve sarmısaklar yemeklik doğranır, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye konur. Kuşbaşı doğranmış etler üzerine dökülür ve karıştırılır. Üzerine salça ve domates ilave edilir. En son baharat ilave edilir. İyice karıştırılır. Tencerenin ortasına toplanır ve büyük bir cam kase etlerin tamamını içine alacak şekilde kapatılır ve çok kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Etler suyunu saldığında tuz ilave edilir. Yemek suyunu çekene kadar pişirilir. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülür, düşük ısılı fırında 5-10 dakika bekletip, servise hazır hale getirilir. Servis patates püresi veya kızartması ile yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
TASKEBABI | 
  | 
elifsun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2010 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52987 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2010 
3,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dana etinden yarı yağlı ve kemiksiz bir parçayı ceviz büyüklüğünde doğrayınız. Yıkayıp, süzünüz. Tuz, Baharat ve çentilmemiş soğanla karıştırınız. Üç saat bırakınız. Sonra bir kuşhaneye (küçük bir tencere) koyunuz, bir bardak su ilâve ederek ateşe sürünüz. Kaynarken suyu çekildikçe, kaynamış ve süzülmüş domates suyunu etsuyu ile karıştırıp sıcak sıcak sınayınız. Arada kuşhaneyi sallayınız ve pişinceye kadar suyu az kalmasına dikkat ediniz, piştikten sonra yanına patates garnitürü koyunuz.
  
 | 
Dana Eti Tas Kebabı | 
  | 
hasbir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27132 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008 
4,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gr. kuşbaşı dana eti
 
1 adet orta boy soğan
 
1 çay kaşığı biber
 
Yarım çay bardağı domates suyu
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı kekik
 
2 çay kaşığı nane
 
 
Yapılışı:
 
Kuşbaşı etler iyice yıkanır. Soğanlar ince ince doğranarak tuz, nane ve kekikle karıştırılır. Bu karışım etlere ilave edilir ve iyice karıştırılır. 3 saat terbiye olması için bekletilir. Etler terbiye olduktan sonra, hepsi bir tencereye boşaltılır, üzerine domates suyu ilave edilir. Etlerin üzeri örtülecek kadar su ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir. Eğer suyu az gelirse üzerine bir miktar daha sıcak su ilave edilmelidir. Etler pişince ateşten alınır ve yanında patates püresi ve pilav ile birlikte sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Püreli Tas Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
Dana Tas Kebabı | 
  | 
Fritöz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9552 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006 
4,747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ceviz büyüklüğünde parça dana eti
 
2 çay kaşığı karabiber
 
2 bardak su
 
4 adet soğan
 
1 çay bardağı domates suyu
 
Tuz
 
Yenibahar
 
Kekik
 
Nane
 
 
Kasaptan sarın aldığınız az yağlı dana eti yıkanır, tuz, karabiber, yenibahar ve ince doğranmış soğanla karıştırılır. 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Sonra tencereye konulur. Domates şüyu ve kafi miktarda su konularak orta sıcaklıkta pişirilir. Azar azar sıcak su ilave edilir. Dikkat edilecek nokta etin kuru kalmamasıdır. İyice pişirildikten sonra ateşten indirilir. Arzu edilirse patates püresi veya kızartması ile servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |