|
|
DANA GÜVECİ |
|
Şule
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60 Şehir: öveçler/ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9602
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
8,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi: (4 kişilik)
Kebabı için:
400 gr. dana eti (iri parçalar halinde)
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı çiçekyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Şehriyesi için:
300 gr. arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağ
3 orta boy domates
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bardak rende kaşarpeyniri
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Kebabı hazırlamak için, tereyağı ve çiçek yağını orta boy bir tencerede eritin. Yağ kızınca, dana etini tencereye ilave edin. Tuz ve biberini serpip, 20-25 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp etleri bir kenarda bekletin. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup orta ateşte eritin. Yağ erir erimez domatesi ve tuzu koyup karıştırarak yaklaşık 10 dakika, domatesler suyunu çekinceye kadar, pişirin. Tencereyi ateşten alın. Bir başka orta boy tencereyi yarıdan fazla suyla doldurun. İçine yarım çorba kaşığı tuz katıp harlı ateşte kaynatın. Su kaynayınca arpa şehriyeleri içine atıp 10 dakika haşlayın. Şehriyeleri bir kevgire süzüp üzerlerinden sıcak su geçirip süzülmeye bırakın. Arpa şehriye süzülünce, domateslerin bulunduğu tencereye aktarın. İyice kanştırın. Kebaplan Borcam'a dizin. Üzerine domatesli arpa şehriyeyi koyun. Bunun da üzerine rende peyniri serpiştirip kabı fırına sürün. 10 dakika sonra kabı fırından alıp, arpa şehriyeli dana güveci sıcak olarak servis edin.
|
Dana Etiyle Güveç |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64902
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
9,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dana eti
4 baş soğan
1 kg domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
Dana eti yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp güvece konur, rengi dönene kadar yağda kavrulur. Küp küp doğranmış soğan katılıp az sararınca salça eklenir, iyice karıştırılır. Üzerine kabukları soyulup küçük kuşbaşı doğranmış domatesler, karabiber, kırmızıbiber, çörekotu konur, yeniden karıştırılır ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine üç su bardağı kaynar su ve tuz konup 1 saat daha pişirilir. Güveç saplarından tutularak dibi tutmasın diye ara sıra sallanır. Sıcak servis yapılır.
Not: Yanında acı biber, karışık turşu ya da cacık önerilir.
|
Dana Güveç |
|
adda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133924
Gönderme Tarihi: 07.May.2018
1,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuşbaşı dana eti
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
Yarım kg fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
Toprak bir güveç kabının içine önce etler, daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domates konur. İsteğe göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1,5 saat kadar pişmeye bırakılır. İsteğe göre yağ ilave edilebilir.
|
|
DANA GÜVECİ Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|