Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonfile Tarifleri > DANA GÜVECİ (3 adet - 248,703 defa bakıldı)

DANA GÜVECİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dana Etiyle Güveç

sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64902
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
9,726 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg dana eti
4 baş soğan
1 kg domates
1 yemek kaşığı domates salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz

Dana eti yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp güvece konur, rengi dönene kadar yağda kavrulur. Küp küp doğranmış soğan katılıp az sararınca salça eklenir, iyice karıştırılır. Üzerine kabukları soyulup küçük kuşbaşı doğranmış domatesler, karabiber, kırmızıbiber, çörekotu konur, yeniden karıştırılır ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine üç su bardağı kaynar su ve tuz konup 1 saat daha pişirilir. Güveç saplarından tutularak dibi tutmasın diye ara sıra sallanır. Sıcak servis yapılır.

Not: Yanında acı biber, karışık turşu ya da cacık önerilir.


DANA GÜVECİ

Şule
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60
Şehir: öveçler/ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc9602
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
8,548 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi: (4 kişilik)
Kebabı için:
400 gr. dana eti (iri parçalar halinde)
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı çiçekyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Şehriyesi için:
300 gr. arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağ
3 orta boy domates
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bardak rende kaşarpeyniri

Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Kebabı hazırlamak için, tereyağı ve çiçek yağını orta boy bir tencerede eritin. Yağ kızınca, dana etini tencereye ilave edin. Tuz ve biberini serpip, 20-25 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp etleri bir kenarda bekletin. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup orta ateşte eritin. Yağ erir erimez domatesi ve tuzu koyup karıştırarak yaklaşık 10 dakika, domatesler suyunu çekinceye kadar, pişirin. Tencereyi ateşten alın. Bir başka orta boy tencereyi yarıdan fazla suyla doldurun. İçine yarım çorba kaşığı tuz katıp harlı ateşte kaynatın. Su kaynayınca arpa şehriyeleri içine atıp 10 dakika haşlayın. Şehriyeleri bir kevgire süzüp üzerlerinden sıcak su geçirip süzülmeye bırakın. Arpa şehriye süzülünce, domateslerin bulunduğu tencereye aktarın. İyice kanştırın. Kebaplan Borcam'a dizin. Üzerine domatesli arpa şehriyeyi koyun. Bunun da üzerine rende peyniri serpiştirip kabı fırına sürün. 10 dakika sonra kabı fırından alıp, arpa şehriyeli dana güveci sıcak olarak servis edin.


Dana Güveç

adda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc133924
Gönderme Tarihi: 07.May.2018
1,233 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg kuşbaşı dana eti
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
Yarım kg fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak

Toprak bir güveç kabının içine önce etler, daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domates konur. İsteğe göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1,5 saat kadar pişmeye bırakılır. İsteğe göre yağ ilave edilebilir.







DANA GÜVECİ Tarifleri Bonfile Tarifleri



(3 adet DANA GÜVECİ 248,703 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort