| 
 
 
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
mahinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72787 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012 
4,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dana ciğeri
 
1 su bardağı çiçek yağı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 demet taze soğan
 
2 kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Pul biber
 
Sumak
 
Kekik
 
 
Ciğerin zarı ve sinirleri ayıklanır ve yıkanır. Küçük kuşbaşı doğranır. 1 bardak soğuk süt dökülüp 10 dakika bekletilip süzülür. Kağıt havlu ile kurulanır. Una bulanır. Tel süzgeçte fazla unu elenir. Tavaya çiçek yağı ve tereyağı konup kızdırılır. Kızdırılmış yağa ciğerler atılır. Tahta kaşıkla karıştırılır. Kızartılan ciğerler delikli kepçe ile yağdan alınır. Bir kaba konur. Üzerine kapak konur. 5 dakika sonra kapak açılır. Piyaz biçimi, doğranmış soğan ince kıyılmış maydanoz sumak ve kırmızı biber karıştırılır. Ciğerle beraber servis yapılır. Ciğerlere kekik serpilir.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Hüdaverdi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73432 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012 
3,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
5 adet patates
 
1 adet soğan
 
8 dal maydonoz
 
1 çay kaşığı sumak
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Ciğeri küp şeklinde doğrayın. Bir kasede un ve tuzu harmanlayın. Ciğerleri un karışımına bulayıp kızgın yağda ağzı kapalı olarak 3-4 dakika kızartın. Patatesi soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Soğanı piyazlık doğrayıp sumak ile karıştırın. Servis tabağına ciğeri yerleştirin. Etrafına kızarmış patatesleri, üzerine soğan ve maydanozu yerleştirip servis yapın.
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
özgülarıca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2007 
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74830 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2012 
2,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr dana ciğeri
 
4 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Bir miktar tuz
 
 
UN VE TUZU KASEDE KARISTIRIP CİĞERLERİ UNA BULAYIN 10 DK PİŞİRİN CİĞERLERİ SERVIS TABAKLARINA ALIP MAYDONOZU ÜZERINE SERPİP SERVIS YAPIN.
  
 | 
Arnavut Ciğeri (Dana) | 
  | 
fesleğen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98602 
Gönderme Tarihi: 29.May.2014 
3,133 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yemek kaşığı karbonat
 
500 gr. dana ciğeri
 
yarım su bardağı un
 
1,5 yemek kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1,5 çay kaşığı kekik
 
150 gr. margarin
 
 
Ciğerlerimizi yıkayıp kevgire alıyoruz. Suyunun süzülmesi için gazetenin üzerine koyup biraz bekletiyoruz. Suyu süzülen ciğeri bir tepsiye alıp tuz, kırmızı biber, kekik ve karbonat serperek iyice karıştırıyoruz ve 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen ciğerleri düz bir tepside unla karıştırıp her yanının una bulanmasını sağlayıp tuz serpiyoruz. Derin bir kızartma kabına koyduğumuz 150 gr. margarini kızdırıyoruz. Ciğerlerden bir avuç bu yağa atıp delikli kepçeyle 1 veya 2 kere yağda çevirip hemen çıkarın. Doğradığınız tüm ciğerleri yağa atarak aynı işlemi uyguluyoruz. Ciğer kızarrmaları bittiğinde servis hazırdır. Üzerlerine küp küp doğranmış patates kızartması ve sumaklı kuru soğan ile servis ediyoruz.
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
kallavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140369 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019 
1,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kg dana ciğeri
 
1,5 su bardağı galeta unu
 
1,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
 
Yeteri kadar tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Servis için:
 
Patates kızartması
 
Soğan piyazı
 
 
Ciğerin zarını elinizle çıkarın. Keskin bir bıçakla sinirlerini iyice temizleyip, sudan geçirip küp doğrayın. 5-10 dakika süzgeçte dinlendirin. Daha sonra yumuşak, kokusuz olması ve kanını salması için tuzlayıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu ve unu karıştırıp ciğeri unlayın. Fazla unu silkeleyin. Ciğeri kızgın ve bol sıvı yağa atıp, 1-2 saniye karıştırmayın. Daha sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 4 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın toz kırmızıbiber ve tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvı yağdan alın. Patates kızartması ve soğan piyazı ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
berika 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148178 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020 
941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana ciğeri
 
1 adet kırmızı soğan
 
Yarım demek maydanoz
 
2 adet patates
 
1 çay bardağı un
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Ciğerin üzerindeki zarı soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
 
Ardından bir süzgece alın ve süzülmeye bırakın.
 
Süzdükten sonra tuz ekleyip una bulayın. Fazla ununu mutlaka alın.
 
Sıvı yağı bir tavada kızdırın.
 
Ciğerleri tavaya ekleyin. Pişmeye başlayınca pul biberi ilave edin.
 
Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve farklı bir tavada kızartın.
 
Soğanı piyazlık doğrayın ve maydanozları da ince ince kıyın. Üzerine sumak ve tuz ekleyip karıştırın.
 
Ciğer ve patatesler kızarınca ocaktan alın.
 
Soğanı, patatesi ve ciğeri bir tabağa alıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
vitray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149260 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020 
631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dana ciğeri
 
1 su bardağı buğday unu
 
3 patates
 
1 kuru soğan
 
Kekik
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Ciğeri küp küp doğrayın.
 
Küp küp doğradığınız patatesi ve doğradığınız soğanı yağda kızartın.
 
Ardından ciğere tuz ve kekik katıp yoğurun.
 
Ciğeri una bulayın ve yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
memetcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.05.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150630 
Gönderme Tarihi: 19.May.2020 
676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
500 gram dana ciğer
 
1 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı kekik
 
1 yemek kaşığı pul kırmızı biber
 
Tuz-karabiber
 
Kırmızı soğan
 
 
Dana ciğeri istediğiniz boyutta küp küp doğruyoruz. Un-toz kırmızı karışımını tel bir süzgeçe alıp üzerine ciğerleri ekleyelim. Eleyerek tüm ciğerlerin karışıma bulandığından emin olduktan sonra derin ve kızgın sıvı yağda kızartalım. Yaklaşık 3 dakika kadar kızartmamız yeterli olacaktır. Üzerine taze kekik ve pul biber ve isteğe bağlı patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Ciğerleri iyice yıkadıktan un ile bulama işini hızlı yapmamız lazım ki un hamura dönüşmesin!
 
 
 
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159039 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram dana ciğer
 
1 su bardağı
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 adet patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak İçin:
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
 
Patatesleri kuşbaşı doğradıktan sonra ayçiçek yağında kızartıyoruz. Fazla yağını almak için peçeteye alıyoruz.
 
Un, karbonat, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Zarını aldıktan sonra kuşbaşı doğradığımız ciğerleri unlu harca yediriyoruz. Ciğerlerin fazla olan ununu almak için süzgeçten geçirdikten sonra bol yağda kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |