| 
 
 
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
kallavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140369 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019 
1,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kg dana ciğeri
 
1,5 su bardağı galeta unu
 
1,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
 
Yeteri kadar tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Servis için:
 
Patates kızartması
 
Soğan piyazı
 
 
Ciğerin zarını elinizle çıkarın. Keskin bir bıçakla sinirlerini iyice temizleyip, sudan geçirip küp doğrayın. 5-10 dakika süzgeçte dinlendirin. Daha sonra yumuşak, kokusuz olması ve kanını salması için tuzlayıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu ve unu karıştırıp ciğeri unlayın. Fazla unu silkeleyin. Ciğeri kızgın ve bol sıvı yağa atıp, 1-2 saniye karıştırmayın. Daha sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 4 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın toz kırmızıbiber ve tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvı yağdan alın. Patates kızartması ve soğan piyazı ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
berika 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148178 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020 
941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana ciğeri
 
1 adet kırmızı soğan
 
Yarım demek maydanoz
 
2 adet patates
 
1 çay bardağı un
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Ciğerin üzerindeki zarı soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
 
Ardından bir süzgece alın ve süzülmeye bırakın.
 
Süzdükten sonra tuz ekleyip una bulayın. Fazla ununu mutlaka alın.
 
Sıvı yağı bir tavada kızdırın.
 
Ciğerleri tavaya ekleyin. Pişmeye başlayınca pul biberi ilave edin.
 
Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve farklı bir tavada kızartın.
 
Soğanı piyazlık doğrayın ve maydanozları da ince ince kıyın. Üzerine sumak ve tuz ekleyip karıştırın.
 
Ciğer ve patatesler kızarınca ocaktan alın.
 
Soğanı, patatesi ve ciğeri bir tabağa alıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
vitray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149260 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020 
631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dana ciğeri
 
1 su bardağı buğday unu
 
3 patates
 
1 kuru soğan
 
Kekik
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Ciğeri küp küp doğrayın.
 
Küp küp doğradığınız patatesi ve doğradığınız soğanı yağda kızartın.
 
Ardından ciğere tuz ve kekik katıp yoğurun.
 
Ciğeri una bulayın ve yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
memetcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.05.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150630 
Gönderme Tarihi: 19.May.2020 
676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
500 gram dana ciğer
 
1 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı kekik
 
1 yemek kaşığı pul kırmızı biber
 
Tuz-karabiber
 
Kırmızı soğan
 
 
Dana ciğeri istediğiniz boyutta küp küp doğruyoruz. Un-toz kırmızı karışımını tel bir süzgeçe alıp üzerine ciğerleri ekleyelim. Eleyerek tüm ciğerlerin karışıma bulandığından emin olduktan sonra derin ve kızgın sıvı yağda kızartalım. Yaklaşık 3 dakika kadar kızartmamız yeterli olacaktır. Üzerine taze kekik ve pul biber ve isteğe bağlı patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Ciğerleri iyice yıkadıktan un ile bulama işini hızlı yapmamız lazım ki un hamura dönüşmesin!
 
 
 
  
 | 
Dana Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159039 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram dana ciğer
 
1 su bardağı
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 adet patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak İçin:
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
 
Patatesleri kuşbaşı doğradıktan sonra ayçiçek yağında kızartıyoruz. Fazla yağını almak için peçeteye alıyoruz.
 
Un, karbonat, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Zarını aldıktan sonra kuşbaşı doğradığımız ciğerleri unlu harca yediriyoruz. Ciğerlerin fazla olan ununu almak için süzgeçten geçirdikten sonra bol yağda kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |