| 
 
 
 | 
Damat Bohçası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118249 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016 
1,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hidayet Uykur
 
 
½ paket margarin
 
3 fincan un
 
3 fincan şeker
 
1 litre süt
 
1 paket çikolata sosu
 
Süslemek için:
 
Gıda Simi
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı şeker
 
3 fincan un
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Öncelikle 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı şeker, 3 fincan un ve 2 yemek kaşığı kakao eklenerek krep hamuru elde edilir ve bu ölçüden 13 adet krep yapılarak krepler soğumaya bırakılır. İç harcı için; margarin, 3 fincan un ile kavrulur . Daha sonra 1 litre süt ve 3 fincan şeker eklenerek muhallebi hazırlanır. Hazırlanan muhallebiden kreplerin içine kaşıkla koyularak şekil verilip kürdan yardımı ile bohçalanır. Üzerlerine tarifine göre hazırlanan çikolata sosu ve gıda simi dökülerek servise hazırlanır.
 
 
 
  
 | 
Damat Bohçası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161586 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021 
322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 yumurta
 
5 yemek kaşığı şeker
 
1 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağı un
 
İç dolgusu için:
 
1 paket krem şanti
 
1 çay bardağı süt.
 
Üzeri için:
 
Pasta süsü
 
Çilek
 
 
İlk olarak krem şantiyi sütle çırparak kıvam almasını sağlayın ve buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
 
Bu aşamada hamuru için yumurta ve şekeri çırpın.
 
Sırası ile sıvı yağ, süt, vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpın.
 
Yapışmayan bir tavaya yağ sürmeden bir yemek kaşığı hamurdan dökerek ince bir tabaka halinde kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
 
Tek tarafını pişirdikten sonra tepsiye dizin.
 
Diğerleri için de aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsi ile poşete koyun. Ancak buharlaşmaması için poşetin ağzını açık tutmanız önemli.
 
Çok soğumadan karşılıklı kenarlarını elimizle sıkıp birleştirerek kutu şekli verin.
 
Soğuduktan sonra içine krem şantiden sıkın ve dilediğiniz meyveler, pasta süsü ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |