|
Damat Bohçası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94672
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr margarin
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar buğday nişastası
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta, 500 gr oda sıcaklığında yumuşak margarinle yoğrulup 1 su bardağı pudra şekeri ile özleştirilir. 2 su bardağı un ve 1er paket kabartma tozu ve vanilya ile biraz daha yoğrulup aldığı kadar buğday nişastası eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. İçi için; 1 kase ceviz çekilir ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırılır. Hamurdan avuç içi kadar bir beze ayrılır ve ayrılan beze 1 yek kaşığı kakao ile yoğrulur. Kalan hamur eşit kalınlıkta dilimlere kesilir. Her dilim külah gibi açılır ve içi cevizle doldurulup ağzı bohça gibi büzülerek kapatıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kakaolu hamur ince şeritler halinde yuvarlanır ve bohçaların ağzına sarılır, fiyonklar yapılır. Damat bohçaları ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
|
Damat Bohçası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118249
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016
1,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hidayet Uykur
½ paket margarin
3 fincan un
3 fincan şeker
1 litre süt
1 paket çikolata sosu
Süslemek için:
Gıda Simi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 fincan un
2 yemek kaşığı kakao
Öncelikle 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı şeker, 3 fincan un ve 2 yemek kaşığı kakao eklenerek krep hamuru elde edilir ve bu ölçüden 13 adet krep yapılarak krepler soğumaya bırakılır. İç harcı için; margarin, 3 fincan un ile kavrulur . Daha sonra 1 litre süt ve 3 fincan şeker eklenerek muhallebi hazırlanır. Hazırlanan muhallebiden kreplerin içine kaşıkla koyularak şekil verilip kürdan yardımı ile bohçalanır. Üzerlerine tarifine göre hazırlanan çikolata sosu ve gıda simi dökülerek servise hazırlanır.
|
Damat Bohçası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161586
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
İç dolgusu için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt.
Üzeri için:
Pasta süsü
Çilek
İlk olarak krem şantiyi sütle çırparak kıvam almasını sağlayın ve buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
Bu aşamada hamuru için yumurta ve şekeri çırpın.
Sırası ile sıvı yağ, süt, vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle çırpın.
Yapışmayan bir tavaya yağ sürmeden bir yemek kaşığı hamurdan dökerek ince bir tabaka halinde kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Tek tarafını pişirdikten sonra tepsiye dizin.
Diğerleri için de aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsi ile poşete koyun. Ancak buharlaşmaması için poşetin ağzını açık tutmanız önemli.
Çok soğumadan karşılıklı kenarlarını elimizle sıkıp birleştirerek kutu şekli verin.
Soğuduktan sonra içine krem şantiden sıkın ve dilediğiniz meyveler, pasta süsü ile süsleyerek servis yapın.
|
|