| 
 
 
 | 
Çöp Kebabı (Diyarbakır) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174498 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2023 
289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
 
 
500 gr. Kemiksiz kuşbaşı et 
 
2 adet patlıcan 
 
2 adet patates 
 
250 gr. arpacık soğan 
 
3 domates 
 
1 kaşık domates salçası 
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber 
 
2 kaşık yağ 
 
1 Bağ ahşap çöp 
 
 
Et, tuz, karabiber, pul biber, ve domates salçası ile terbiye edilir.
 
Çöp şişlere etlerin arasına patlıcan, patates ve arpacık soğan gelecek şekilde dizilir. 
 
Doğranmış domatesler tencereye yerleştirilir şişler üzerine yerleştirilir.
 
Çok az su ve yağ konarak ağzı kapalı ve hafif ateşte pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Çöp Kebabı (Diyarbakır) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66738 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011 
3,055 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo koyun eti
 
6 kaşık sadeyağ
 
2 iri soğan
 
1 iri domates
 
2 adet patlıcan
 
1 adet dolma biberi
 
10 adet çöp şiş
 
tuz
 
 
Patlıcanlar yıkanıp yukarıdan aşağı iki parmak soyulur, iki parmak kabuk bırakılır.Ortadan ikiye ayrılır ve ner parça ikişer parmak eninde doğranır. Bol tuzlu suda bir müddet bırakılır sonra sıkıp acı suyu çıkarılır.Bir tencere içinde eritilen beş çorba kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur.Patlıcanlar alınıp bir kenara konur. Aynı yağ içinde dolmalık biberler dörde bölünüp bir dakika kadar pişirilip kepçeyle bir kenara alınır.
 
Bu işler yapılırken başka bir tencereye etler yerleştirilir içine bir kaşık yağ ayıklanıp dörder parçaya ayrılmış soğanlar kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve bir miktar tuz ilave edilir.Tencerenin kapağı kapanıp orta hararette ateşe oturtulur ve 40-45 dakika pişirilir.
 
Patlıcan ve biberlerin kızartıldığı yağ ile iki bardak su etlerin pistiği tencereye konur.Et tekrar suyunu çekene kadar pişirilir. Etler kepçeyle ayrı kaba alınır soğanlar çıkarılıp atılır kalan salça da bir fincana süzülür Bu işler bittikten sonra, ağaç dallarından yontularak hazırlanmış şişlere bir parça et, bir patlıcan bir biber tekrar bir et, bir patlıcan bir biber dizilir.
 
Böylece hazırlanan çöp şişlen bir tepsiye yerleştirilir üzerine bir fincana ayrılan salça bir bardak su ile sulandırılıp dökülür, sonra kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |