| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çökelekli Pide (Malatya) | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171866 
Gönderme Tarihi: 05.May.2023 
1,118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
1 kg taze çökelek 
 
4-5 yumurta 
 
1 demet maydanoz 
 
1 baş kuru soğan 
 
3-4 dal yeşil soğan 
 
1 çay bardağı sıvı yağ veya 4-5 kaşık tereyağı 
 
2-3 tane yeşilbiber
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Reyhan
 
Tuz 
 
 
Çökelek bir kaba alınır. Soğanlar ufak olarak doğranır (yemeklikten daha küçük doğrama ile).
 
Çökeleğin içine sıra ile doğranmış soğan, yeşilbiber, maydanoz, yağ ve baharatları karıştırılıp yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir.
 
Tuzu arzu edilen miktara göre ayarlanır.
 
Karışım mahalle fırınına gönderilir. Fırıncı tarafından ekmek hamuruna döşenir.
 
Hamurun kenarları harcın üzerine gelecek şekilde karnıyarık gibi kapatılıp pişirilir. Bu şekilde yapılmasının amacı çökeleğin dökülmesini önlemektir.
 
 
Not: Çökelekli karışım ıspanak ile de karıştırılabilir. Kahvaltı veya ara öğün yiyeceği olarak tüketilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çökelekli Pide (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
 | 
 
 
 
 |