| 
 
 
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
TATLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1847 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006 
4,697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kıyma, iki kere çekilmiş
 
yarım ekmek içi
 
2 adet soğan
 
yeteri kadar tuz
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı sirke
 
 
Ekmekler ve soğan bir blendırda çekilir. Kıyma, yumurta ve çekilmiş ekmek sirke de ilave edilerek yoğrulur ve elle köfte şekline getirilir. Fırın ızgarasında 170 derecede pişirilir.
 
 
 ML® Cızbız Köfte için tıklayın 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 26.07.2014
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
gülsuyu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141510 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019 
867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
Yarım ekmek içi
 
1 adet soğan
 
Yeteri kadar tuz
 
Karabiber
 
1 adet yumurta
 
 
Ekmekleri ve soğanı bir robotta çekin. Kıymaya, yumurta ile çekilmiş ekmek, tuz ve karabiber de ilave ederek yoğurun ve elle köfte şekline getirin. Fırın ızgarasında ya da grill'de pişirin.
 
 
 
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
L.L 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150819 
Gönderme Tarihi: 27.May.2020 
581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kuzu-yarım kg dana kıyma 
 
Yarım kg soğan
 
1 adet yumurta
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Değirmen karabiber
 
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş kimyon
 
1 su bardağı bayat ekmek içi
 
 
Bayat ekmekleri ıslatalım soğanları rendeliyoruz, maydanozları güzelce kıyıyoruz diğer tüm malzemeler ile birlikte yoğuralım. Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymamızı yüksek bir yerden düz zemin yada tezgaha atarak bir saat kadar dinlendirmeye alalım. Sonra ister buzluğa ister aynı gün taze taze pişirmek için buzdolabınızda saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155644 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021 
614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
yarım ekmek içi
 
1 adet orta boy soğan
 
1 diş sarımsak
 
10 dal maydanoz
 
1 adet yumurta
 
Köfte baharı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ekmek içi, soğan, sarımsak ve maydanozu birlikte blenderdan geçirin.
 
Kıymayı yoğurma kabına alın, yumurta ve baharatları ekleyin.
 
Blenderda çekitiğiniz malzemeleri ilave ederek yoğurun.
 
Yoğurduğunuz kıymayı bir süre buzdolabında dinlendirin. İstediğiniz büyüklükte parçalar koprığ elinizle yuvarlayın ve köfte şekli verin.
 
Fırın ızgarasında ya da hafifçe yağladığınız tavada pişirin.
 
 
 
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172542 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2023 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
120 g bayat ekmek içi, ıslatılmış
 
2 adet orta boy soğan, ince rendelenmiş
 
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 ½ tatlı kaşığı tuz
 
125 g kuzu boşluk kıyma
 
500 g dana döş kıyma
 
 
Bayat ekmek içinin fazla suyunu sıktıktan sonra ufalayın.
 
Tüm malzemeyi derin bir kaba alın. Kıymaları ekleyin ve iyice yoğurun. 
 
Ellerinizi hafif ıslatarak, köfte harcından istediğiniz büyüklükte parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayın. Hafifçe bastırarak yassılaştırın. Köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
 
Hazırladığınız köfteleri kömürlü veya elektrikli ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada alt üst ederek kızartın ve hemen servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |