| 
 
 
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
TATLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1847 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006 
4,697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kıyma, iki kere çekilmiş
 
yarım ekmek içi
 
2 adet soğan
 
yeteri kadar tuz
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı sirke
 
 
Ekmekler ve soğan bir blendırda çekilir. Kıyma, yumurta ve çekilmiş ekmek sirke de ilave edilerek yoğrulur ve elle köfte şekline getirilir. Fırın ızgarasında 170 derecede pişirilir.
 
 
 ML® Cızbız Köfte için tıklayın 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 26.07.2014
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Şehzade 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25492 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008 
3,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. koyun kıyması (az yağlı)
 
4 büyük dilim bayat ekmek içi
 
1 büyük soğan (suyu)
 
1 yumurta
 
Yarım bağ maydanoz
 
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kabın içerisine önce kıymayı koyup daha sonra soğuk su ile ıslatılıp sıkılmış ekmek içlerini ilave edin. Sonra yumurtayı, tuzu, karabiberi, maydanozu, soğanı da ilave ederek yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yarım parmak kalınlığında yuvarlak yassı şeklinde köfteler yapın. Hazırladığınız köftelerin iki tarafını zeytinyağı ile yağladıktan sonra harlı, alevi olmayan odun kömürü ateşinde teli yağlayarak pişirin. Aynca pişen köftelerin yanma domates ve biber közleyerek sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Boyalı Direk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26763 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2008 
8,604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram iki defa çekilmiş kıyma
 
1 dilim bayat ekmek
 
1 adet soğan
 
5 adet yumurta
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bayat ekmekler suda bir müddet bırakılır. Sonra güzelce sıkılır, hamur haline getirilir, kıymanın içine konur. Yumurtalar kırılır, tuz ve bir tatlı kaşığı karabiberden sonra rendelenmiş soğan ilave edilir. Hepsi beş-on dakika birbirine karışıtırılıp iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılan bu kıymadan iki avuç içinde bir parmak kalınlığında yuvarlak veya yassı köfteler yapılır. Alt ve üstlerine hafif zeytinyağı sürülür ve ızgarada ağır ağır pişirilir. Soğutmadan sofraya götürülür.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
davet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34195 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009 
3,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram   koyun kıyması
 
120 gram soğan (1 büyük)
 
3 yumurta
 
150 gram iç bayat ekmek (4 büyük dilim)
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İki, üç defa et makinesinden geçirilmiş fazla yağlı olmayan ve kemiksiz olarak tartılmış 750 gram koyun kıymasına; soğuk suda ıslatılmış ve iyice sıkılmış 4 küçük dilim iç bayat ekmek ilâve ederek, her ikisini 2-3 dakika kadar yoğurmak ve içine ekmek katılmış bu kıymayı bir kere daha et makinesinden geçirmelidir. (Ekmekli kıymalar on dakika kadar elle yoğurulursa makineden geçirmeye gerek kalmaz).
 
Kıymanın yoğurulması sona erince; bunlara: 3 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz. ile 1 büyük soğan suyu ilâve ederek, tekrar 5 dakika daha yoğurmalı, sonra da bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak ve üstlerine bastırmak suretiyle bu kıymadan yarım parmak inceliğinde yuvarlak ve yassı köfteler meydana getirmelidir. (Soğanların suyunu çıkarmak için; ince doğranmış soğanlara; bir miktar tuz serperek on dakika kadar bıraktıktan sonra soğanları sıkmak suretiyle sularını çıkarmalıdır).
 
Sonra bu yassı köftelerin, her iki taraflarını hafifçe zeytinyağıyla yağladıktan sonra, harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 3 - 4 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli (ızgaranın da telleri yağlanmış olmalıdır) ve köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları 4-6 dakika arasında piş irmeli ve ılıkça bir tabağa servis yapmalıdır.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
derya&deniz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44605 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009 
2,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram koyun kıyması
 
1 büyükbaş soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı sadeyağ veya likit yağı
 
1 çay kaşığı karabiber.
 
 
Kıymanın içine, gayet ince ve piyaz olarak doğranmış soğan konulur, tuz ile iyice ovulduktan sonra, kıyma makinesinde iki kere çekilir. Tekrar hepsi beraber yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanır, unlanır ve yassıltılır. Hafif yağlandıktan sonra, ızgaranın üzerine dizilir. Orta hararetli ateşte pişirilmesi tavsiye olunur. Pişen köfteler sıcak bir kaba alınır ve üzeri kapatılır. Arzu edilirse yanına kızarmış patates veya sebze ile servis edilir.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Sezen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Bayburt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45844 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2010 
3,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. yağlı koyun kıyması
 
400 gr dana kıyması
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
1 büyük baş soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Malzemeler hepsi karıştırılarak iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yassı köfteler hazırlanır. Izgarada pişirilerek garnitür ile servis yapılır.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59762 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2011 
5,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gr kıyma (koyun etinden iki kez çekilmiş)
 
200 gr ekmek içi (ıslatılıp suyu sıkılmış)
 
1 büyük boy soğan (ince doğranmış)
 
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
1 çay kaşığı köfte baharatı yada kimyon
 
3 yumurta
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1/4 su bardağı zeytinyağ.
 
 
Soğanların üstüne 1 çay kaşığı tuz serpip 10 dakika bekletiniz. Sonra, soğanları elinizde sıkarak suyunu çıkarınız. Bu suyu bir kenarda saklayınız.
 
Kıyma ve ekmek içini 5-10 dakika kadar iyice yoğurunuz. Malzeme birbirine iyice karıştıktan sonra, yumurta, kalan 1 çay kaşığı tuz, karabiber, soğan, baharat (ya da kimyon) ve maydanozu ekleyerek 3-4 dakika daha yoğurunuz. Ellerinizi soğuk suyla ıslattıktan sonra harcı 16 eşit parçaya bölünüz. Her parçaya, önce yuvarlayıp sonra parmaklarınızla hafifçe bastırarak şekil veriniz. Köfteleri bir fırçayla hafifçe yağlayarak ızgarada 5-6 dakika, her iki tarafları kızarıncaya kadar pişiriniz.
 
Cızbız köfteleri sıcak olarak hemen servis ediniz.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
mod 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61798 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2011 
3,146 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram yağsız koyun kıyması
 
4 dilim bayat ekmek
 
1 soğan
 
3 yumurta
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Kıyılmış maydanoz
 
 
Kıymayı derince bir kaba koyunuz. Buna suda ıslatılıp sıkılarak suyu iyice çıkarılmış, ufalanmış ekmek dilimlerini katınız. 2-3 dakika yoğurarak birbiriyle iyice karıştırınız. Sonra üstüne yumurtaları, tuzu, çok ince rendelenmiş soğanı, ya da soğan suyunu, karabiberi, zeytinyağını koyunuz. Maydanozu da katınız. Hepsini 5 dakika kadar iyice yoğurunuz. Bundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparınız avuç arasında yuvarlayıp yassılatarak, yarım parmak inceliğinde köfteler hazırlayınız. Bunların her iki yanını, ızgaraya yapışmaması için, zeytinyağıyla biraz yağladıktan sonra, kömür ateşine konmuş ızgaranın üstüne dizerek yerleştiriniz. Köftelerin bir yanı kızardıktan sonra çevirip öteki yüzünü kızartarak pişiriniz. Pişenlerle servis yapınız.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
aşçının rüyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75870 
Gönderme Tarihi: 18.May.2012 
2,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr yağsız kıyma
 
2 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tutam maydonoz
 
Yeteri kadar tuz
 
Yeteri kadar karabiber
 
Yeteri kadar pulbiber
 
 
Kıymayı bir kaba alın içine soğanı, zeytinyağını, yumurtaları, ıslatıp sıktığınız ekmeği, kıydığınız maydanozu, tuzu ve baharatı katıp yoğurun. Kıvamı gelince şekillendirin ve az yağ sürerek ızgarada pişirin.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
yalvaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2014 
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98500 
Gönderme Tarihi: 25.May.2014 
2,212 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. köftelik kıyma
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 dilim bayat ekmek
 
10 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
1'er çay kaşığı kimyon ve kekik
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, suda bekletilip suyu sıkılan ekmek, kıyılmış maydanoz, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp şekil verin. Izgarada arkalı önlü kızartın.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100781 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014 
2,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
2 adet kuru sogan
 
10 dal maydonoz
 
1 çay bardagı çekilmiş ekmek içi
 
1 çay kaşıgı karabiber
 
1 çay kaşıgı pul biber
 
1 çay kaşıgı kimyon
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşıgı tuz
 
100 gr. margarin
 
1 bardak sıvıyag
 
 
kıyma, çekilmiş ekmek, ince kıyılmış maydonoz, 1 yumurta, rendelenmiş sogan, karabiber, kimyon, pulbiber tuz konarak iyice yogrulur. istenilen büyüklükte parçalara ayrılıp yuvarlak köfteler yapılır. kızdırılmış sıvı yagda kızartılır.
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
gülsuyu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141510 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019 
867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
Yarım ekmek içi
 
1 adet soğan
 
Yeteri kadar tuz
 
Karabiber
 
1 adet yumurta
 
 
Ekmekleri ve soğanı bir robotta çekin. Kıymaya, yumurta ile çekilmiş ekmek, tuz ve karabiber de ilave ederek yoğurun ve elle köfte şekline getirin. Fırın ızgarasında ya da grill'de pişirin.
 
 
 
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
L.L 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150819 
Gönderme Tarihi: 27.May.2020 
581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kuzu-yarım kg dana kıyma 
 
Yarım kg soğan
 
1 adet yumurta
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Değirmen karabiber
 
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş kimyon
 
1 su bardağı bayat ekmek içi
 
 
Bayat ekmekleri ıslatalım soğanları rendeliyoruz, maydanozları güzelce kıyıyoruz diğer tüm malzemeler ile birlikte yoğuralım. Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymamızı yüksek bir yerden düz zemin yada tezgaha atarak bir saat kadar dinlendirmeye alalım. Sonra ister buzluğa ister aynı gün taze taze pişirmek için buzdolabınızda saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155644 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021 
614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
yarım ekmek içi
 
1 adet orta boy soğan
 
1 diş sarımsak
 
10 dal maydanoz
 
1 adet yumurta
 
Köfte baharı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ekmek içi, soğan, sarımsak ve maydanozu birlikte blenderdan geçirin.
 
Kıymayı yoğurma kabına alın, yumurta ve baharatları ekleyin.
 
Blenderda çekitiğiniz malzemeleri ilave ederek yoğurun.
 
Yoğurduğunuz kıymayı bir süre buzdolabında dinlendirin. İstediğiniz büyüklükte parçalar koprığ elinizle yuvarlayın ve köfte şekli verin.
 
Fırın ızgarasında ya da hafifçe yağladığınız tavada pişirin.
 
 
 
  
 | 
Cızbız Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172542 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2023 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
120 g bayat ekmek içi, ıslatılmış
 
2 adet orta boy soğan, ince rendelenmiş
 
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 ½ tatlı kaşığı tuz
 
125 g kuzu boşluk kıyma
 
500 g dana döş kıyma
 
 
Bayat ekmek içinin fazla suyunu sıktıktan sonra ufalayın.
 
Tüm malzemeyi derin bir kaba alın. Kıymaları ekleyin ve iyice yoğurun. 
 
Ellerinizi hafif ıslatarak, köfte harcından istediğiniz büyüklükte parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayın. Hafifçe bastırarak yassılaştırın. Köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
 
Hazırladığınız köfteleri kömürlü veya elektrikli ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada alt üst ederek kızartın ve hemen servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |