2 su bardağı çilek
 
5 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
1 tutam tuz
 
 
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın.
 
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş tereyağı, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpın. Yumurta beyazlarının içine de 1 tutam tuz atıp 7-8 dakika kar haline gelene kadar çırpın.
 
Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kaselere eşit olarak paylaştırıp servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 |