| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çilekli Mus | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62942 
Gönderme Tarihi: 03.May.2011 
2,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 tatlı kaşığı rafine yağ
 
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
 
1/4 su bardağı taze portakal suyu
 
500 gr çilek
 
300 gr (1+1/5 su bardağı) krema
 
4 yumurtanın sarısı
 
4 yumurtanın akı
 
15 gr (3 yaprak) jelatin (4 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
 
 
7 su ıbardaklık bir sufle kabını, rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız. Şekeri ve portakal suyunu orta boy bir tencereye koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak eritiniz. Şeker eriyince ateşi açıp, karışımı 1 dakika kaynatınız.
 
Ateşi kısıp çileklerini katınız. Karıştırarak çilekleri şuruba iyice bulayınız. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 10 dakika, çilekler iyice yumuşayana kadar pişiriniz.
 
Tencereyi ateşten alıp, içindekileri tahta bir kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş ince tel süzgeçten geçiriniz. Kaseyi bir kenara bırakınız. Krema ve yumurta sarılarını, orta boy ateşe dayanıklı bir cam kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla çırpınız.
 
Cam kaseyi, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine oturtunuz. Tencereyi ateşe oturtup cam kasedeki karışımı sürekli çırparak koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz. (Yumurta pişip, pürtükleşeceğinden, kaynatmamaya dikkat ediniz.)
 
Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkarınız. Yumurtalı kremayı, çilek püresine katıp, erimiş jelatini çırparak ekleyiniz. Karışımı arasıra karıştırarak oda sıcaklığında soğumaya bırakınız.
 
Bu arada yumurta aklarını orta boy bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz.
 
Kar haline gelen yumurta akını madeni bir kaşıkla yavaşça, çilekli püreye katınız.
 
Karışımı yağladığınız sufle kabına boşaltıp, buzdolabında 4 saat, mus tamamen tutana kadar bekletiniz.
 
Musu buzdolabından çıkarıp, kalıbın iç kenarlarında keskin bir bıçak gezdirerek gevşettikten sonra, kalıbın dibini çabucak kaynar suya batırıp çıkarınız.
 
Bir servis tabağını kalıbın üstüne kapatıp, kalıbı hızla silkeleyerek ters yüz ettikten sonra (mus tabağa kolayca çıkmalıdır), çilekli musunuzu servis ediniz.
  
 | 
 
Çilekli Mus | 
 
  | 
gülfidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68437 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011 
2,327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yumurta akı
 
150 gr çilek
 
4 çorba kaşığ şeker
 
250 gr çilekli yoğurt
 
250 gr labne peynir
 
Jelatin
 
 
Jelatini altı çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Çilekleri bir çatal yardımıyla ezin şekerle beraber yoğurda katın. Jelelatini kaynatmadan benmari usulü çözün . Altını kapattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra çilekli karışıma katın. Yumurta aklarını iyice çırpın. Peynirle birlikte çilekli karışıma dökün ve krem kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Karışımı altı parçaya bölüp kalp şeklinde kaplara dökün ve 3-4 saat dondurun. Kaplardan çıkardıktan sonra çilek, pudra şekeri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
Çilekli Mus | 
 
  | 
lezzeti ala 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143644 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2019 
560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı çilek
 
5 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
1 tutam tuz
 
 
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın.
 
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş tereyağı, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpın. Yumurta beyazlarının içine de 1 tutam tuz atıp 7-8 dakika kar haline gelene kadar çırpın.
 
Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kaselere eşit olarak paylaştırıp servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çilekli Mus Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |