| 
 
 
 | 
Çilekli Kurabiye | 
  | 
gülnar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2007 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17546 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2007 
2,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un, 
 
bir tutam tuz, 
 
50 gram margarin, 
 
1,5 çorba kaşığı tozşeker, 
 
8 çorba kaşığı süt, 
 
üzerlerine sürmek için süt, 
 
yarım kilogram çilek
 
 
Elenen unun içine tuz ve oda sıcaklığındaki margarini katın. Malzemeyi yoğurun. Ardından şekeri ekleyin. Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin. İyice yoğur-duğunuz hamuru düz ve hafifçe unlanmış zemine alın. Merdane ile 2 santimetre kalınlığında açm. Çay bardağı yardımıyla 12 adet yuvarlak kesin. Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürün. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Fırının orta rafına koyup 180 derecede altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkarıp enlemesine ikiye bölün. Soğuduktan sonra arasına kremayı sürün. İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirin. Tazeyken servis yapın.
  
 | 
Çilekli Kurabiye | 
  | 
Asrın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2011 
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70296 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2011 
1,971 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
1/4 su bardağı pudra şekeri
 
1/3 su bardağı krema
 
60 gr tereyağı
 
1 tatlı kaşığı limonsuyu
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
1 su bardağı küp küp dilimlenmiş çilek
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Un, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. Kuru karışıma tereyağı eklenir kırıntı şeklinde bir hamur elde edilir. Krema eklenir yumuşakça bir hamur elde edilir. Minik küpler halinde dilimlenmiş çilekler limon suyu ile harmanlanır. Hamura çilekler katılır bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla çilekli hamurdan parçalar koyulur. Hamurların üzerine toz şeker serpilir. 190 dereceye ayarlanış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Kek kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Kurabiye | 
  | 
Ayşe Şadiye Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2014 
Mesajlar: 42 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99372 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014 
1,980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 paket çilekli puding
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Aldığı kadar un
 
1 kase çilek marmelatı
 
 
Marmelad dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabınızın içine alıp yoğurun.
 
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek tepsi dizin ve ortalarını sonradan içlerine marmelad koyabilmeniz için işaret parmağınızla çukurlaştırın. (Biraz bastırarak çukurlaştırın çünkü pişerken kurabiyeler de bir miktar şiştiği için düzleşiyor.)
 
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 
Biraz ılındıktan sonra bir çay kaşığı yardımı ile ortalarına çilek marmeladı koyarak servis yapın.
  
 | 
Çilekli Kurabiye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165725 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2022 
232 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket çilekli puding
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı granül kahve
 
1 paket kabartma tozu
 
3 büyük çay bardağı un
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Öncelikle kahveyi üç yemek kaşığı suda eritin. Sonra bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun. 175 derecede 13 dakika pişirin. Pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
  
 | 
Çilekli Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184751 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2025 
93 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket vanilin
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
1 su bardağı küçük doğranmış çilek
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve yumurtayı bir karıştırma kabına alın.
 
Sıvı yağı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
 
Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
 
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
 
Küçük doğradığınız çilekleri hamura ekleyin ve nazikçe karıştırın.
 
Hamuru fazla yoğurmamaya özen gösterin ki çilekler ezilmesin.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 
Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |