2 yumurta
 
1 bardak süt
 
Yarım bardak su
 
1 kaşık zeytinyağı
 
6 kaşık un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
10 çilek
 
Pişirmek için:
 
1 kaşık ayçiçeği yağı
 
 
Yumurtaları karıştırın ve içine su, süt, zeytinyağını koyun. Unu yavaş yavaş katıp pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
 
Karışımı 5 dakika beklettikten sonra ayçiçeği yağıyla kızdırdığınız tavanıza bir kepçe bırakın. Tavayı sağa sola hareket ettirerek karışımın eşit yayılmasına dikkat edin. Kreplerinizi arkalı önlü birer dakika pişirin ve çıkarıp soğuması için beklemeye alın.
 
Kreplerin arasına çilekleri koyup gecenin tadını çıkarın.
 
 
 
  
 |