| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çilekli Krep | 
 
  | 
yumak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140883 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019 
643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 yumurta
 
1 bardak süt
 
Yarım bardak su
 
1 kaşık zeytinyağı
 
6 kaşık un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
10 çilek
 
Pişirmek için:
 
1 kaşık ayçiçeği yağı
 
 
Yumurtaları karıştırın ve içine su, süt, zeytinyağını koyun. Unu yavaş yavaş katıp pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
 
Karışımı 5 dakika beklettikten sonra ayçiçeği yağıyla kızdırdığınız tavanıza bir kepçe bırakın. Tavayı sağa sola hareket ettirerek karışımın eşit yayılmasına dikkat edin. Kreplerinizi arkalı önlü birer dakika pişirin ve çıkarıp soğuması için beklemeye alın.
 
Kreplerin arasına çilekleri koyup gecenin tadını çıkarın.
 
 
 
  
 | 
 
ÇİLEKLİ KREP | 
 
  | 
ismet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56213 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010 
2,113 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
YAPILISI
 
280 gram çilek
 
100 gram (4/5 su bardağı) un
 
2 yumurta
 
10 gram (4 çay kaşığı) pudra şekeri
 
Bir paket vanilya
 
Tereyağı ya da margarin
 
2 dl. (4/5 su bardağı) süt
 
Tuz
 
 
Un, yumurtalar, süt, vanilya ve bir tutam tuzu karıştırın. Sonuçta sert olmayan bir karışım elde etmelisiniz. Yapışmaz bir tavayı yağlayın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kızartın. Onu servis tabağına alıp ikinci krepi aynı şekilde hazırlayın. Tüm karışımı bu şekilde bitirmelisiniz.
 
Bu arada çilekleri yıkayın, biraz zencefile ve pudra şekerinin yarısına bulayın. Kreplerin içini çileklerle doldurup ikiye katlayın. Üstünü kalan pudra şekeriyle süsledikten sonra servis yapın.
  
 | 
 
Çilekli krep | 
 
  | 
Dilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2005 
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9859 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
2,799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 yumurta, 1 çeyrek litre süt, tuz, 130 g un, 90 g şeker, 600 g çilek, 3 yumurta akı, 20 g tereyağı ya da margarin, 1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Yumurtaları, tuz ve süt ile karıştırın. Unu ve 30 g şeker katın. Krep hamurunu yakl. 30 dakika süre ile kabarmaya bırakın. Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve dörde bölün. Yumurta akını kalan şeker ile kar haline gelene dek çırpın. Yağın yarısını bir teflon tavada eritin, ard arda 8 krep hazırlayın, arada bir tavayı yağlayın. Çileklerin en güzellerini garnitür için ayırın, kalanları kreplerin ortasına dizin, krepleri katlayın. Yumurta akını bir torbaya doldurun ve çilekleri süsleyin. Fırını 250 derecede (gazlı fırın 5.5) ısıtın, krepleri 1-2 dakika pişirin, yumurtalı köpük hafif kızarmalı. Kalan çileklerle dekore edin ve hemen servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çilekli krep Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |