Temizlenmiş çilekler, bir kaba yerleştirilir. Üzerine şeker katılır. İki üç gün hem şekerin erimesi ve hem de çileğin suyu çıkması için telle döğülür, süzgüden süzülür, şişelere boşaltılır. Mantar koyup üzeri mumlanır. Ters olarak saklanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc22385
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
3,144 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. olgun çilek
1 limon
5 su bardağı şeker
Şekere 6-7 su bardağı su ilave edip kaynatarak koyu kıvama getiriniz Çilekleri yıkayıp süzgeçten geçiriniz. Tekrar tel süzgeçten geçirip, kaynayan şuruba limon suyu ile beraber ilave ediniz.
Hafif hararetli ısıda kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Temiz, kuru ve ılık şişelere boşaltınız. Kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz.