| 
 
 
 | 
ÇİLEK ŞURUBU | 
  | 
Fevzii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2013 
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88790 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013 
2,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı çilek
 
6 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Çileği güzelce yıkayınız, saplarını temizleyiniz. Bir kap içine süzgeçten ezip, süzünüz. Üzerine şekerini de katıp, iyice kaynatınız. Bir taşım kaynayınca üzerindeki köpükleri alıp atınız. Limon suyunu da katıp, hepsini karıştırınız. Şurubunuz hazırdır.
  
 | 
Çilek Şurubu | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59163 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
2,877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
1500 g Çilek
 
2100 g Şeker (8.1/2 bardak)
 
4 çorba kasığı Limon suyu
 
 
1500 g çileğin sap ve çürüklerini ayıklayınız ve bir tencereye koyarak bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir süzgeçle suyunu süzünüz.
 
Müteakiben; ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri, bulundukları tencerelerin içinde hamur yoğurur gibi iyice eziniz ve sonra da posaları kalıncaya kadar tencereye süzünüz.
 
Bilâhare; süzülmüş çilek sularına, 2.100 g şeker (8.1/2 bardak) ve 4 çorba kaşığı limon suyu ilâve ederek, hepsini beraber kuvvetli ateşte bir taraftan karıştırmak suretiyle 7 - 8 dakika kaynatınız ve soğumaya bırakınız.
 
Soğuyan şurubu da; arzu edildikçe bir bardak içerisinde sulandırıp kullanmak üzere, ağızları kapalı kuru şişelere taksim ediniz.
  
 | 
ÇİLEK ŞURUBU | 
  | 
Belma81 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46870 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010 
3,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 kg. çilek
 
4 bardak su
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
 
YAPILIŞI
 
Çilekleri yıkayınız. Bir tencereye koyup içine az su döküp börttürünüz. Çilekler iyice olgun iseler börtürmeyiniz. İnce delikli bir ilistire koyup üstten ezerek geçiriniz. Daima şimşir kaşık kullanınız. Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyup koyuluşahcaya kadar kaynatınız. Ocaktan alıp soğutunuz. Çilek suyunu karıştırarak katınız. Saklayacaksanız ağzı iyi kapanan bir şişeye koyup ışık görmeyen serin bir yere koyunuz. Hemen kullanacaksanız sürahiye koyup servis yapınız.
  
 | 
Çilek Şurubu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36854 
Gönderme Tarihi: 25.May.2009 
2,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gram çilek
 
1500 gram toz şekeri
 
6 gram limon tuzu veya 2 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Sapları ayıklanmış 1000 gram çileği bir tencereye koyduktan sonra iyice ezerek suyu çıkartılır. Sonra çilek suyu, çekirdeklerin geçemeyeceği incelikte süzgeç veya kalburdan geçirerek bir tencereye süzülür, bu suya 1500 gram şeker ilave edilir. Kuvvetli ateşte 4 dakika kaynattıktan sonra, şuruba 2 çorba kaşığı limon suyu katılır ve kaynatılır. Sonra ateşten indirilmiş olan şurubun üstünde biriken köpükler bir delikli kepçe ile alıp atıldıktan sonra şurup şişelere konulur.
 
 
 ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın 
 
ML® Kızılcık Şurubu (görsel)
 
  
 | 
Çilek Şurubu | 
  | 
şefkarnaval 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22385 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008 
3,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. olgun çilek
 
1 limon
 
5 su bardağı şeker
 
 
Şekere 6-7 su bardağı su ilave edip kaynatarak koyu kıvama getiriniz Çilekleri yıkayıp süzgeçten geçiriniz. Tekrar tel süzgeçten geçirip, kaynayan şuruba limon suyu ile beraber ilave ediniz.
 
Hafif hararetli ısıda kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Temiz, kuru ve ılık şişelere boşaltınız. Kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz.
 
 
ML® Mandalina Şurubu (görsel)
 
 
 
  
 | 
Çilek Şurubu | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8215 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006 
5,029 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo çilek
 
1 kilo şeker
 
 
Temizlenmiş çilekler, bir kaba yerleştirilir. Üzerine şeker katılır. İki üç gün hem şekerin erimesi ve hem de çileğin suyu çıkması için telle döğülür, süzgüden süzülür, şişelere boşaltılır. Mantar koyup üzeri mumlanır. Ters olarak saklanır.
 
 
 ML® Çilek Şerbeti için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "zümra" tarafından gönderildi. 22.05.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |