| 
 
 
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64697 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tepeleme un
 
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
 
2 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
 
1 adet yumurta sarısı
 
Sos için:
 
1 paket toz çikolatalı sos
 
4 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Un ve yağı mikserle, ufalanmış bisküvi görüntüsü alana dek karıştırın. Pudra şekerini ilave edip biraz daha karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına ince bir tabaka halinde yayın. Ortasına birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çikolatalı sos ile sütü kaynatın. Kaynama noktasına geldiğinde tereyağını ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuduktan sonra tartın üzerine dökün. Kakao serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
palet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Kızılcahamam | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104225 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2015 
1,935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
4 çorba kaşığı süt
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilya
 
2 su bardağı kadar un
 
İçi için:
 
150 gram bitter çikolata
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı kakao
 
5 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 çay bardağı kıyılmış fındık
 
250 gram labne peyniri
 
50 gram beyaz çikolata
 
4 çorba kaşığı çiğ krema
 
 
Öncelikle hamuru için gereken tüm malzemeyi derin bir kabın içinde yoğurup yağlanmış ince tart kabına alın. İçi için gerekenleri de çırpın ve kalıba yerleşmiş hamurun içine döküp 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Beyaz çikolatayı eritip üzerine zikzaklar çizip akıtın. Soğutup ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "lütfiye usta" tarafından gönderildi. 21.10.2015
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
cankardeş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135526 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2018 
768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 g badem
 
225 g tereyağı, yumuşatılmış
 
225 g pudra şekeri
 
3 büyük yumurta
 
2 yemek kaşığı kakao
 
75 g sütlü çikolata, rendelenmiş
 
3 çorba kaşığı un
 
Pudra şekeri
 
Pastası için:
 
100 g tereyağı, küplü
 
200 g un
 
1 yumurta, çırpılmış
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Karışım ince ekmek kırıntılarına benzeyene kadar tereyağını unun içine ufalayın. Yeterince soğuk su ilavesi ile bütünleşene kadar yoğurun, 30 dakika kadar buzdolabında soğutun.
 
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
 
Hamuru unlu bir yüzeyde yuvarlayın ve bunu 23 cm çapında yuvarlak tart kalıbına yayın. Hamura bir çatalla delikler delin, fasulye ile doldurun. 10 dakika pişirin, ardından pişirme fasulyelerini çıkarın.
 
Badem, tereyağı, şeker, yumurta, kakao, çikolata ve unu pürüzsüzce çırpınana kadar çırpın. karışımı tartın içine dökün.
 
Tartı 25 dakika pişirin.
 
Tarta biraz kakao ve pudra şekeri serpin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162287 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2022 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı kakao
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
Bir tutam tuz
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
1 adet yumurta sarısı
 
İç kreması için:
 
100 ml krema (1 kutu 200 ml)
 
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
 
1 paket (80 gram) bitter çikolata
 
Süslemek için:
 
Yarım paket (40 gram) beyaz çikolata
 
 
1 hamur için un, kakao, pudra şekeri ve tuzu derin bir kapta yoğurun. Tereyağını da ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Yumurta sarısını ekleyip, iyice yoğurduktan sonra hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle açıp, küçük tart kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle yayın. Kabarmaması için üzerlerine alüminyum folyo serin ve nohut koyun. Bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda nohut ve alüminyum folyoyu üzerinden alın, 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 2 Kremayı ısıtın ve içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları koyup, eritin. Daha sonra kremayı karıştırarak ılıtın. Ilıyan kremayı soğuyan tart kalıplarının içine paylaştırın. Buzdolabında en az 1 saat bekletin ve üzerini rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162331 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022 
440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
300 gram oda sıcaklığında margarin
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı+1 çorba kaşığı
 
pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
İçi için:
 
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
 
3 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 
150 ml krema (1 kutu 200 ml)
 
Süslemek için:
 
Kuvertür çikolata
 
 
Un, margarin, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı derin bir kaba alıp, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Orta boy bir tart kalıbını yağlayın ve hamuru tezgahta merdane yardımıyla açın. Kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Sütlü ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine çırpılmış kremayı katıp, karıştırın.
 
Soğuyan tart hamurunu servis tabağına çıkarın ve içine çikolatalı karışımı boşaltın. Kuvertür çikolatadan yaptığınız şekillerle süsleyerek, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |