| 
 
 
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3957 
Gönderme Tarihi: 21.May.2006 
3,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
3 çorba kaşığı soğuk su
 
Tuz Üstü için:
 
1 çorba kaşığı un
 
Dilediğiniz meyveler
 
2 paket bitter çikolata
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Un ve tereyağını çatalla ezin. Üzerine pudra şekeri, tuz ve suyu ekleyip hamuru hemen toplayın ve buzdolabında 10 dakika bekletin. Bir parça hamuru ayırın. Kalan hamuru unlu zeminde yarım santim kalınlığında açıp yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerine un serpin, meyveleri ve küçük parçalar halinde kıyılmış çikolataları yerleştirip toz şeker serpin. Ayırdığınız hamurdan şeritler hazırlayıp tartın üzerine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
ÇİKOLATALI TART | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6276 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006 
2,574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
    1 su bardağı un
 
    1 yumurta sarısı
 
    5 yemek kaşığı tereyağı
 
    6,5 yemek kaşığı pudra şekeri
 
    1 tutam tuz
 
  Krema İçin
 
    100 gr. acı çikolata
 
    100 gr. ezilmiş kestane
 
    1,5 kaşık tereyağı
 
    100 gr. badem, ceviz ve fındık karışımı
 
    2 çorba kaşığı bal
 
Yapılışı
 
      Hamuru hazırlamak için unu geniş bir tepsiye eleyin. Ortasına ufak parçalara bölünmüş tereyağı, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bir saat dinlendirin. Fırını orta derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu merdane ile incelterek kalıba yerleştirin. Üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru fasülye ilave edin. Fırında 10-12 dakika kadar pişirip ızgara üzerinde soğutun. Çikolatayı tereyağı ile benmari usulü eritin. Kestane, bol ve çekilmiş kuru yemişleri ilave edin. Ilıyan kremayı tartın üzerine yayın. Kuru yemişler, çikolata rendesi ve kestane ile süsleyin.
  
 | 
ÇİKOLATALI TART | 
  | 
ahugökşen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23860 
Gönderme Tarihi: 16.May.2008 
2,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
150 gr tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay kaşığı karbonat
 
aldığı kadar un
 
100 gr çikolata
 
bir miktar marmelat
 
sürmek için yumurta
 
200 gr fındık veya kabuklu fıstık
 
2 yumurta
 
 
Yapılışı:
 
Tereyağı, süt, şeker, karbonat, yumurta karıştırılır. Un ilave edilip tart hamuru elde edilir. Tart hamurunun 2/3'ü kalıba yayılır.
 
Üzerine marmelad sürülür. Dövülmüş fıstık, kıyılmış çikolata marmelatın üzerine serpiştirilir. Diğer kalan hamurdan ince şeritler yapıp kafes gibi tartın üzerine şeritler yerleştirilir. Kalınca bir şerit ise tartın iç çevresine koyup bastırılır. Şeritlerin üzerine çırpılmış yumurta sürüp ısıtılmış fırında pişirilir.
  
 | 
ÇİKOLATALI TART | 
  | 
ahugökşen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23859 
Gönderme Tarihi: 16.May.2008 
2,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
40 gr tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı fındık
 
1 çorba kaşığı kakao
 
aldığı kadar un
 
Çikolata salçası için:
 
100 gr çikolata
 
150 gr şeker
 
yarım bardak su
 
30 gr tereyağı
 
50 gr antepfıstığı
 
 
Yapılışı:
 
Tereyağı, un, şeker, çekilmiş fındık, rendelenmiş çikolatadan hamuru hazırlayın. Kıvamı oklava ile açılacak gibi olması gerekir.
 
Yarım saat buzdolabında bekletin. Çok ince olarak açın. Yuvarlak bir kalıpla hamurdan yuvarlaklar çıkartın. Yağlanmış tepsiye dizip ısıtılmış fırında pişirin. İki tanesinin arasına marmelad sürüp birbirine yapıştırın. Çikolatalı glaseyi hazırlayıp tartçıkların üstüne sürüp çekilmiş antepfıstığını serpin. Glaseyi, kaynamış su içine çikolata ve şekeri koyup kaynatın ve donduktan sonra kullanın.
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
seyyare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66460 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011 
2,196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
3 su bardağı un
 
Yarım su bardağı pudraşekeri
 
3 çorba kaşığı margarin
 
İçi için:
 
8 adet kuru kayısı
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1'er adet elma ve muz
 
2 çorba kaşığı damla çikolata
 
 
Tart hamurunu yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla delin. Kalıpların büyüklüğünde yağlı kağıt kesip, hamurların üzerine yerleştirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kayısı ve üzümü sıcak suda 1 saat bekletin. İç malzemeyi blenderden geçirin. Tartların üzerindeki kağıtları alıp, üzerlerine dökün. Çikolata, tereyağı ve kremayı eritin. Tartların üzerine dökerek servis yapın.
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64697 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tepeleme un
 
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
 
2 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri
 
1 adet yumurta sarısı
 
Sos için:
 
1 paket toz çikolatalı sos
 
4 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Un ve yağı mikserle, ufalanmış bisküvi görüntüsü alana dek karıştırın. Pudra şekerini ilave edip biraz daha karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına ince bir tabaka halinde yayın. Ortasına birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çikolatalı sos ile sütü kaynatın. Kaynama noktasına geldiğinde tereyağını ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuduktan sonra tartın üzerine dökün. Kakao serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
sabanur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2012 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72229 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012 
2,176 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
200 gram tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 yumurta sarısı
 
1 paket kabartma tozu
 
50 gram kakao
 
Yeteri kadar un
 
Üst harcı için:
 
1 su bardağı kıyılmış fındık
 
3 yumurta
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı kakao
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı kavrulmuş fındık
 
İstenilen meyveler
 
 
Tüm malzemeyi derin bir kaba koyup yeteri kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve tart kalıplarına paylaştırın. Birkaç yerinden delip 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Bu arada kreması için sütü, yumurta sarısını ve şekeri bir kabın içinde çırpın. Unuvekakaoyudaüzerine ilave edip ocak üzerinde kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pişen tartların üzerine eşitçe paylaştırın. Kenarlarına da biraz kremadan sürüp kavrulmuş fındıkları serpin.Üzerine arzu ettiğiniz meyveleri dilimleyerek süsleyin.
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
düğün ola 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70366 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
125 gr margarin
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
2 paket bitter çikolata
 
1 kutu krema
 
 
Yumurta, margarin, yoğurt, toz şeker, un, vanilya ve tuzu karıştırıp yoğurun. Tart kalıbını yağlayıp unlayın. Karışımı kalıba yayın. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin, kremayı da ekleyip karıştırın ve soğuyan tart hamurunun üzerine yayın. hindistanceviziyle süsleyip servis edin
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
palet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Kızılcahamam | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104225 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2015 
1,935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
4 çorba kaşığı süt
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilya
 
2 su bardağı kadar un
 
İçi için:
 
150 gram bitter çikolata
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı kakao
 
5 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 çay bardağı kıyılmış fındık
 
250 gram labne peyniri
 
50 gram beyaz çikolata
 
4 çorba kaşığı çiğ krema
 
 
Öncelikle hamuru için gereken tüm malzemeyi derin bir kabın içinde yoğurup yağlanmış ince tart kabına alın. İçi için gerekenleri de çırpın ve kalıba yerleşmiş hamurun içine döküp 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Beyaz çikolatayı eritip üzerine zikzaklar çizip akıtın. Soğutup ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "lütfiye usta" tarafından gönderildi. 21.10.2015
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
Fethiye Gürman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105647 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2015 
1,718 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı kakao
 
1 çay bardağı ceviz
 
2 çay bardağı pudra şekeri
 
2,5 - 3 su bardağı un
 
Kreması için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 çay bardağı nişasta
 
3 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
Erimiş çikolata
 
 
Öncelikle kakao, yumurta, yağ, kıyılmış ceviz, pudra şekeri ve unu bir kabın içinde yoğurup hazırlayın. Yuvarlak bir kalıba koyun ve 180 derecede 20 dakika kadar pişirip çıkartın. Bu arada kreması için olan malzemeleri tencerede pişirip soğumaya bırakın. Pişen tartın üzerine kremayı, sonra da erimiş çikolatayla şeritler yapıp çilek ve nane yaprağıyla süsleyin.
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
cankardeş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135526 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2018 
768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 g badem
 
225 g tereyağı, yumuşatılmış
 
225 g pudra şekeri
 
3 büyük yumurta
 
2 yemek kaşığı kakao
 
75 g sütlü çikolata, rendelenmiş
 
3 çorba kaşığı un
 
Pudra şekeri
 
Pastası için:
 
100 g tereyağı, küplü
 
200 g un
 
1 yumurta, çırpılmış
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Karışım ince ekmek kırıntılarına benzeyene kadar tereyağını unun içine ufalayın. Yeterince soğuk su ilavesi ile bütünleşene kadar yoğurun, 30 dakika kadar buzdolabında soğutun.
 
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
 
Hamuru unlu bir yüzeyde yuvarlayın ve bunu 23 cm çapında yuvarlak tart kalıbına yayın. Hamura bir çatalla delikler delin, fasulye ile doldurun. 10 dakika pişirin, ardından pişirme fasulyelerini çıkarın.
 
Badem, tereyağı, şeker, yumurta, kakao, çikolata ve unu pürüzsüzce çırpınana kadar çırpın. karışımı tartın içine dökün.
 
Tartı 25 dakika pişirin.
 
Tarta biraz kakao ve pudra şekeri serpin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
memetcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.05.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150638 
Gönderme Tarihi: 15.May.2020 
443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
270 gr un
 
20 gr kakao
 
180 gr soguk tereyagi
 
90 gr seker
 
1 adet yumurta
 
İçi için:
 
150 gr krema
 
100 gr sütlü çikolata
 
100 gr bitter çikolata
 
40 gr tereyagi
 
2 adet yumurta
 
300 gr vişne
 
100 gr şeker
 
 
Tart hamurunun tüm malzemelerini aynı anda karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Bir streç filme sarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Sonra tart kalıbına yerleştirip 2-3 saat hatta 1 gece bile buzdolabında beklerse iyi olabilir.
 
Kreması için, şeker, krema ve tereyağını kısık ateşte iyice karıştırıp yumurta ve vişne hariç tüm malzemelerin iç içe geçtiğinden emin olduktan sonra kenara alıp hemen çikolataları ekleyip sıcak harcın içinde eritiyoruz. En son çırpılmış yumurtaların içine temperleme yöntemiyle sıcak ve soğuk malzemeleri ılıtıyoruz. Yumurta karışımın içine yemek kaşığı ile sıcak harçtan yavaş yavaş alarak soğuk yumurta harcını ılıtmaya başlıyoruz. Ilındığından emin olduktan sonra vişne ile birlikte tüm malzemeleri birbirleriyle güzelce karıştırıyoruz.
 
Buzdolabında donan tart hamurunun üzerine soğumuş iç harcı ekleyip 170 derecede 30 dakika fırında pişiriyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162331 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022 
440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
300 gram oda sıcaklığında margarin
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı+1 çorba kaşığı
 
pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
İçi için:
 
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
 
3 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 
150 ml krema (1 kutu 200 ml)
 
Süslemek için:
 
Kuvertür çikolata
 
 
Un, margarin, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı derin bir kaba alıp, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Orta boy bir tart kalıbını yağlayın ve hamuru tezgahta merdane yardımıyla açın. Kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Sütlü ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine çırpılmış kremayı katıp, karıştırın.
 
Soğuyan tart hamurunu servis tabağına çıkarın ve içine çikolatalı karışımı boşaltın. Kuvertür çikolatadan yaptığınız şekillerle süsleyerek, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162287 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2022 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı kakao
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
Bir tutam tuz
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
1 adet yumurta sarısı
 
İç kreması için:
 
100 ml krema (1 kutu 200 ml)
 
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
 
1 paket (80 gram) bitter çikolata
 
Süslemek için:
 
Yarım paket (40 gram) beyaz çikolata
 
 
1 hamur için un, kakao, pudra şekeri ve tuzu derin bir kapta yoğurun. Tereyağını da ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Yumurta sarısını ekleyip, iyice yoğurduktan sonra hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle açıp, küçük tart kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle yayın. Kabarmaması için üzerlerine alüminyum folyo serin ve nohut koyun. Bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda nohut ve alüminyum folyoyu üzerinden alın, 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 2 Kremayı ısıtın ve içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları koyup, eritin. Daha sonra kremayı karıştırarak ılıtın. Ilıyan kremayı soğuyan tart kalıplarının içine paylaştırın. Buzdolabında en az 1 saat bekletin ve üzerini rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |