Kısa URL: https://ml.md/lc57325
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2010
1,966 defa indirildi / yazdırıldı
Önce bir kilo sütü kaynatıp bir tarafa bırakmalı. Sütsüz çikolatayı bir kalem vanilya ile kaynatarak elde edilecek olan bir kilo kadar suyunu süzerek almalı ve süte karıştırmalıdır. Arzu edilen tada göre, şeker de ilâve etmelidir. Bazıları bu halitaya bir iki yumurta sarısı ve az mikdar salep katarlar ki, bu da dondurmaya daha fazla akıcılık vermek içindir. Ve dondurma makinesinde hareket etmeli ve sakız gibi uzandığı vakit kıvamını bulmuş ve dondurma tamam olmuş demektir.
Kısa URL: https://ml.md/lc151984
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2020
346 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt keçi sütü
1 bardak toz şeker
½ kaşık salep
300 gram eritilmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı nişasta
Bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta ve salebi koyun ve iyice karıştırın. Aynı zamanda kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kıvamını aldıktan sonra kaplara bölüştürün ve oda sıcaklığında soğutun. Ardından 5 saat boyunca dondurucuda bekletin. Ardından çıkartıp dondurma makinesine aktardığınız karışımın üzerine eritilmiş çikolatayı da ekleyin. Yaklaşık yarım saat sonra makineden çıkarın.